Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά τσιπς μήλου! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μήλο, λίγη κανέλα, προαιρετικά λίγη ζάχαρη κι ένα κοφτερό μαχαίρι. Δοκιμάστε τα!
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την ζάχαρη με την κανέλα. Καθαρίζω το μήλο και αφαιρώ με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής) τα κουκούτσια. Το κόβω σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζω με το μείγμα της ζάχαρης και από τις δυο πλευρές κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 110C για περίπου 2 ώρες. Καλοφάγωτα!
Σημ. όσο πιο λεπτά κομμένα τόσο πιο τραγανά θα είναι. Για τον μπέμπη μου έκοψα πιο χοντρές φέτες για να είναι μαλακές. Επίσης είναι πιο νόστιμα, όταν τρώγονται φρέσκα.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο