400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
50 γρ. έτοιμα ποπ κορν
50 γρ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά μεσαία
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
ΒΒQ σάλτσα με μέλι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το pop corn διαδοχικά για 3-4 φορές μέχρι να σπάσει ελαφρά αλλά να μη θρυμματιστεί εντελώς.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θρυμματισμένο pop corn, μαζί με τη τριμμένη ψίχα ψωμιού, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
Περνάμε τις λωρίδες του κοτόπουλου από το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.
Στη συνέχεια βουτάμε τις λωρίδες από το αυγό με μία τρυπητή κουτάλα.
Τέλος, περνάμε από το μείγμα του pop corn και πιέζουμε ελαφρά ώστε να καλυφθεί εντελώς με το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο μέχρι 3 εκ. βάθος. Αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο