Ο βραδινός ύπνος έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμό και καθορίζει άμεσα τα επίπεδα αντοχής αλλά και την υγεία του ανθρώπου ευρύτερα.
Μέσα από τέσσερα βήματα που μπορείτε να εντάξετε εύκολα στην καθημερινότητα σας, θα εξασφαλίσετε έναν καλύτερο ύπνο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσετε τα οφέλη για τον οργανισμό σας.
1. Πραγματοποιείστε το βραδινό σας γεύμα δύο με τρεις ώρες πριν από τον βραδινό σας ύπνο, γιατί όταν ο οργανισμός βρίσκεται στην διαδικασία της πέψης δεν μπορεί να ξεκουραστεί. Επιπλέον η τροφή που βρίσκεται στο στομάχι πιέζει το διάφραγμα και εμποδίζει την διαδικασία της αναπνοής.
2. Φροντίστε ο χώρος όπου κοιμάστε να έχει αεριστεί καλά πιο πριν και η θερμοκρασία να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή ούτε πολύ υψηλή, ούτε πολύ χαμηλή σε βαθμούς. Η πολλή ζέστη αυξάνει τον ρυθμό της αναπνοής με αποτέλεσμα την ελλιπή οξυγόνωση του οργανισμού.
3. Αποφύγετε να κοιμάστε ανάσκελα αλλά υιοθετείστε την στάση μπρούμυτα ή στο αριστερό πλαϊνό. Όταν κοιμάστε ανάσκελα η αναπνοή γίνεται ηχηρή και πολύ πιθανόν να αναπνέετε από το στόμα με αποτέλεσμα να ξυπνάτε με έντονο το αίσθημα της ταλαιπωρίας και ο λαιμός σας να είναι στεγνός.
4. Τελευταίο στην λίστα με τα βήματα και πολύ αποτελεσματικό είναι, περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά πριν κοιμηθείτε να συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Μπορείτε να το κάνετε κλείνοντας τα μάτια σας και ακολουθώντας νοητικά τον ρυθμό της αναπνοής σας.
Χαλαρώστε και αφήστε μαζί και την αναπνοή σας να ησυχάσει. Σε λίγο θα διαπιστώσετε ότι έχει αποκτήσει τον σωστό ρυθμό και γίνεται αβίαστα, τότε προσπαθήστε να μειώσετε ήπια τις εισπνοές σας. Δοκιμάστε να κρατήσετε για λίγα λεπτά την μικρή αναπνοή και συντηρείστε την αίσθηση της απαλής στέρησης του αέρα. Στην αρχή μπορεί να σας φανεί λίγο δύσκολο αλλά μέσα σε λίγα λεπτά θα νιώσετε μια βαθιά χαλάρωση.
Όταν μειώνουμε την κατανάλωση του εισπνεόμενου αέρα, ακόμα και με μια μικρή προσπάθεια, έχουμε αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στις φυσιολογικές του τιμές (47mm Hg). Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η διάνοιξη πολλών τριχοειδών αγγείων που οδηγεί στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο