– 300 γρ φουντούκια
– 300 γρ χουρμάδες ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι
– 10 γρ κακάο
– 30 γρ νερό
– μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
– 750 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
– 625 γρ κουβερτούρα
– 2-3 κ.σ μέλι
– 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
– μια τσιμπιά αλάτι
100 -120 γρ φουντούκια
πηγη: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr
Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα επέλεξα να καβουρντίσω τα φουντούκια. Σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα, στους 200 βαθμούς, τοποθετούμε τα φουντούκια στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10-20 λεπτά. Η ώρα εξαρτάται από το πόσο φρέσκα είναι τα φουντούκια. Δε θέλουμε να καρβουνιάσουν, θέλουμε απλά να ενισχυθεί η υπέροχη γεύση τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου και τα ξεφλουδίζουμε εάν χρειάζεται. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε άλλη στιγμή ή μέρες πριν, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο. Μπορείτε δηλαδή να το κάνετε μια μέρα που θα έχετε χρησιμοποιήσει το φούρνο για άλλο λόγο.
Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι
Βάζουμε τα υπόλοιπα φουντούκια στο μπλέντερ και είτε τα κάνουμε σκόνη, είτε προσπαθούμε να μείνουν χοντροκομμένα (έτσι τα προτιμώ) ή τα χτυπάμε στο γουδί για ακόμη πιο ωραίο αποτέλεσμα. Αν επιλέξουμε το γουδί το κάνουμε στο τέλος
Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Επειδή είναι μια διαδικασία που δυσκολεύει όποιον δεν έχει δυνατό μπλέντερ, είτε θα χωρίσετε το μείγμα σε 2- 3 μέρη, είτε θα τους κάνετε καραμέλα όπως σας είχα δείξει εδώ, είτε θα τα καταφέρετε με λίγη υπομονή. Όταν έχουν αρχίσει να πολτοποιούνται θα προσθέσετε το νερό και αυτό θα σας βοηθήσει πολύ
Αδειάζουμε τους χουρμάδες στα φουντούκια και με το χέρι μας ομογενοποιούμε το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή όπου αλλού θέλετε. Το βάζουμε στο ψυγείο χωρίς όμως να είναι απαραίτητο γιατί περνάμε κατευθείαν στην από πάνω στρώση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για τη μους εκτός από το μέλι. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, χωρίς να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μέλι εάν χρειαστεί. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τσέρκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
Μπορούμε να προσθέσουμε τα μισά φουντούκια μέσα στο μείγμα και τα υπόλοιπα από πάνω, μετά από μια ώρα. Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς βάση του γούστου σας. Εγώ έτσι έκανα
Ονομάζομαι Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Δουλεύω στον τραπεζικό τομέα και είμαι η μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών.
Ο ερχομός του πρώτου μου παιδιού με έκανε να θέλω να προσφέρω στην οικογένειά μου ό,τι το καλύτερο. Αυτό έχει να κάνει και με τη διατροφή, καθώς πάντα ήμουν οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Η μαγειρική υπήρχε στη ζωή μου από πολύ νωρίς. Θυμάμαι πως όταν δοκίμαζα κάτι και μου άρεσε πάντα ρωτούσα «πώς το έκανες;».
Οι συνταγές που παρουσιάζω στο blog μου είναι δικές μου και όχι παραλλαγές άλλων. Στόχος μου εκτός από το εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα, είναι η ορθή χρήση υλικών, ο εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος καθώς και ο σωστός συνδυασμός των τροφικών ομάδων. Τέλος, θεωρώ ότι το φαγητό είναι απόλαυση. Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο