5 μπανάνες πολύ ώριμες
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένης
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες
80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 αυγά
1 κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής ( προαιρετικά)
150 γρ. καστανή ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. σόδα κοφτή
λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιφάνεια
ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη
Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία
Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται
Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες
Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά. Το αλεύρι, τις βανιλίνες, την σόδα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε
Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα
Στη συνέχεια και όταν έχει κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα. Αυτό το κάνουμε για να μην λιώσει η σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (30 εκ.) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά.
Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά με μια ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
Βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο