μαμά Λ.
Παντρεύτηκα πριν λίγους μήνες και τον Αύγουστο γεννήθηκε η μικρή μου… Ο άντρας μου και εγω, πριν γεννηθεί η μικρή ακόμη, είχαμε καταλήξει ότι εκτός των άλλων θα προσέξουμε την διατροφή της μπεμπουλας, δεν θα την πιεσουμε να τρωει ποσοτητες, ούτε σε προγράμμα να μπει και αυτο γιατι πιστεύουμε ότι όταν το παιδι πεινάει, θα φάει, όταν νυσταξει, θα κοιμηθεί κλπ. Ωστόσο η μπεμπινα μου χωρίς να το προσπαθήσουμε, τρώει… και δεν κλαίει από την πείνα!!! Κοιμάται γύρω στις 12 και ξυπνάει γύρω στις 10 το πρωί απο σχεδόν τον 1 μήνα
Για να μην σας κούραζω, όμως, θα μπω στο θέμα… Που είναι η πεθερα μου…. Είναι παρα πολυ καλός άνθρωπος και δεν το λέω ειρωνικά!
Ρε κορίτσια, οπότε της αφήνουμε την μικρή ή ακόμη και όταν είμαστε εκει, την έχει «Θα φας 140 ml γιατι πρέπει» και την μπουκωνει ακόμη και αν αρχίσει να δυσανασχετει, «Θα φας στις 3,5 ώρες, γιατι πείνας» και ξανά πάλι μπουκωμα!!! Και φρικαρει ακόμη περισσότερο γιατι της έχουμε πει ότι τώρα που άρχισε κρεμουλες, δεν θελουμε έτοιμες αλλα φρέσκα πραγματα… Άπειρες φορές ο άντρας μου της έχει εξηγήσει ότι δεν θέλει να δίνει στο παιδι ότι του έδινε αυτή και κατέληξε παχουλουλης, δεν θέλει τηγανητα, δεν θελουμε κοκκινιστά κλπ κλπ κλπ!!!
Και εκει που φρικαρα ήταν προχθές που την ακούω να λέει «Εγω παιδι μου θα σου τηγανιζω πατάτες και θα λέμε ψέμματα στο μπαμπά και στη μαμα ότι ήταν στον ατμο!!!«
Κορίτσια, δεν μίλησα αλλα μου την δίνει !!!! Το συζήτησα με τον άντρα μου, της τα είπε ήρεμα, με νεύρα, αλλα δεν αλλάζει γνώμη με τίποτα!!! Της μίλησα και εγω ήρεμα ότι δεν είναι σωστό και γελούσε!!
Δεν ξέρω τι να κάνω, γιατι ειλικρινά τη λύση «δεν σας την αφήνουμε» δεν την θεωρώ σωστή!!
Τι να κάνω;;
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κοπέλα μου το παιδι σου θα γίνει υπέρβαρο και μακάρι να βγω λάθος.Το αν θα φάει μια φορά τηγανιτές πατάτες ή 1 κοκκινιστο δε παίζει ρόλο.Αν κ δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς κακή διατροφή ένα κοκκινιστο.Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.Μάθε στο παιδί σου να τρώει τα πάντα με μέτρο και μάθε του να αθλείται.Όσο απαγορεύεις να φάει κάτι τόσο θα το τρώει κρυφά ή μεγαλώνοντας και δε θα μπορείς να κάνεις κάτι.Είμαι γυμνάστρια με εξειδίκευση στη διατροφή και τα περισσότερα υπέρβαρα παιδια έχουν κοινό παρανομαστή τους "πιεστικούς" γονείς με τη διατροφή.Συνήθως αυτοί οι γονείς έχουν οι ίδιοι πρόβλημα βάρους κ το μεταφέρουν στα παιδιά.Μάθε του να τρώει υγιεινά χωρίς όμως απαγορεύσεις σε κάτι ανθυγιεινό.Τα πάντα όμως με μέτρο.Αυτή είναι η δική μου συμβουλή.
Πραγματικά αν έχεις τη δυνατότητα να μην την αφήνεις μόνη της καν το!Μόνο έτσι θα καταλάβει ότι δε μπορεί να κάνει ότι θέλει σε αλλουνού παιδί.Είναι δικαίωμα σου να βάλεις τους κανόνες για το ΔΙΚΟ ΣΟΥ παιδί!Δυστυχώς η πλειοψηφία των γιαγιάδων έχουν αυτή τη λογική και όχι μόνο οι πεθερές!Το λέω εκ πείρας διότι η δική μου η μαμά που μόνο αυτή κρατούσε το παιδί μου όταν ξεκίνησα τη δουλειά και μέχρι να ξεκινήσει το σχολείο που δεν είχα άλλη λύση..Άλλες με θεωρούν τυχερη που εχω τη μαμα μου-και ειμαι εδω που τα λεμε-ΑΛΛΑ αν δεν μπορεις να συννενοηθεις,είτε είναι μαμά είτε είναι πεθερά γίνεσαι έξω φρενών !Όσο νέα και να είναι!Γιατί εμένα είναι νεότερη έγινε γιαγιά στα 40 και θεωρεί πως αν δεν δώσει στο παιδί αυτό που θέλει Ο μικρός δεν θα την αγαπά.Είμαι αντίθετη σε γαριδάκια,ζελεδακια,μπισκοτάκια,σοκολάτες.Όχι καθόλου και να τα βλέπει σε πάρτυ και να κανει σαν στερημένο,απλώς να έχει φάει τα γεύματα του ώστε αν θελήσει μπισκοτάκια να φάει 3 και όχι όλο το πακέτο επειδή θα είναι νηστικό.Εγώ έβγαινα απ τα ρουχα μου,μαλωνα και μαλώνω ακόμη αν χρειαστεί!Γιατί είναι παιδί μου κ εγώ βάζω τους κανόνες και δεν με αφορά αν αρέσουν στους άλλους ή όχι.Κ το ότι " στο κρατάει όταν δουλεύει μη μιλάς γιατί δεν είναι υποχρεωμενη" ,δε ισχύει.Είναι εγγόνι τους και από τη στιγμή που μπορούν να το προσέξουν, θα το προσεξουν!Με τους κανόνες των γονιών.Γιατί είναι παππούδες και με τις 8 ώρες που περνάνε μαζί τους μέχρι να ξεκινήσουν παιδικό δεν τους κάνει κάτι παραπάνω από παππούδες!Τα όρια τα θέτουν οι γονείς!
Εμενα η δικιά μου ξεκίνησε στον αντρα μιυ τις κρέμες απο 2 μηνων . Δεν ξερω αν ευθύνεται αυτο στο οτι ειναι 120 κιλα και τρώμε ίδια ποσοτητα φαγητού. Εχω ενα μωρακι 4 μιδη μηνών το οποιο λογο παλινδρόμησης είπε ο παιδίατρος να ξεκινήσουμε φρουτοκρεμες . Την πρωτη φορα το περνει η πεθερα το μωρο το ξαπλώνει και ξεκιναει να του δίνει γρήγορα και γεμάτες κουταλιές το μωρο πνίγηκε εγω επαθα ταχυπαλμία το αεπαξα πηρε ανασα και ειπα Τέλος δεν θα φαει αλλο. Τελικα ο παιδίατρος μας την ακύρωσε την κρεμα λογο ανωριμότητας των εντέρων έκανε αερια πολλα και πονουσε .και νευριασε και ειπε εγω 2 μηνων εδινα στα δικα μου και δεν παθανε τιποτα αν δεν το ταΐσεις πως θα μαθουν τα εντερα?? Τωρα που ουτε φαι θα τρώει σιγα μι χωρτενει μονο με το στήθος