Χρόνια Πολλά, χρόνια καλά, Χρόνια ευτυχισμένα! Αυτές οι μέρες πέρασαν ήσυχα, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, δεν το επιτρέπουν οι εποχές άλλωστε! Ένα δωράκι στα παιδιά, λίγα χειροποίητα γλυκά, πιζαμούλες και ζεστή ατμόσφαιρα! Ένα κεράκι, όσοι έχουν το τζάκι, επιτραπέζια παιχνίδια, φαί πολύ, και ύπνο άλλο τόσο! 🙂
Για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, φέτος επέλεξα ενα γλυκό, πιο κλασικό, πιο μαμαδίστικο, πιο συνηθισμένο. Η αλήθεια είναι πως ρώτησα τα κορίτσια και μου είπαν με μια φωνή, ΚΟΡΜΟΟΟΟΟΟΟΟ! Οπότε η δόλια μάνα δεν είχα άλλες επιλογές!
Κορμός Μωσαικό
1 Βιτάμ
350γρ άχνη ζάχαρη
2 βανιλάκια
1 κ.σ. κονιάκ
5κ.σ. κακάο σκόνη ΙΟΝ
Φουντούκια ολόκληρα καβουρντισμένα ή
Καρύδια χονδροκομμένα (προαιρετικά)
1 και 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Χτυπάμε το Βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά, και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κονιάκ και λίγο γάλα και με αυτό ραντίζουμε τα μπισκότα μας, που προηγουμένως έχουμε σπάσει σε 4 κομμάτια..
Εάν θέλουμε προσθέτουμε και τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς όλα σε μια λεκάνη.
Μόλις η κρέμα έχει γίνει βελούδινη από το χτύπημα, την ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε, (φοράμε γάντια για να μην λερωθούμε).
Δίνουμε σχήμα κορμού πάνω σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και τυλίγουμε σαν το σαλάμι, εξού κάποιοι το λένε σαλάμι το ίδιο γλυκό.
Το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα μπισκότα, και την επόμενη μέρα το βάζουμε στην κατάψυξη.
Συνήθως το τρώμε έτσι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση εγώ έκανα extra κρέμα Κανάς για να το στολίσω απέξω με κορνέ!
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος 35%
1 κουβερτούρα μεγάλη Nestle
Σπάμε σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα και της ρίχνουμε από πάνω την πολύ ζεστή κρέμα γάλακτος. Την αφήνουμε 3 με 4 λεπτά να λιώσει και ανακατεύουμε. Μόλις ενοποιηθεί την βάζουμε κρύα στο ψυγείο και όταν δέσει, την χτυπάμε στο μίξερ.
Μετά την βάζουμε στον κορνέ και κάνουμε λωρίδες από πάνω μέχρι κάτω με την μύτη την σταυρωτή.
Για διακόσμηση μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη, ή να κόψουμε φύλλα με ζαχαρόπαστα πράσινη σαν γκι!
Χρόνια Πολλά μας λοιπόν, μέσα από την καρδιά μου, υγεία και ευτυχία σας σας και στις οικογένειες σας! Είμαι λίγο διστακτική για την ευχή μου για την Πρωτοχρονιά…
Να είναι το 2013 καλύτερο από το 2012….δεν παίζει, αλλά να ευχηθώ να είναι το ίδιο, που ζούμε μια πτώση αλεξίπτωτου χωρίς τελειωμό;
Nα ευχηθώ να είναι σαν το 2009, ή σαν το 2010, που ενώ οι συναγερμοί χτυπούσαν αδιάκοπα γύρω μας, εμείς ζούσαμε στον δικό μας κόσμο και παίρναμε διακοποδάνεια? Περιμένοντας το μαγικό ραβδί να τα ξεπληρώσει? Όχι ούτε αυτό θα είναι ευχή..
Ευχή μου λοιπόν μετά από πολύ σκέψη, είναι το 2013 να είναι ήρεμο, να περάσει όσο το δυνατόν πιο απαλά στον κόσμο αυτά που θα φέρει, να έχουμε σύνεση, να κάνουμε σωστή διαχείριση των οικονομικών μας πλέον, να μην βρεθούν άνθρωποι στον δρόμο, να μην πεινάσουνε παιδιά! Και οι έχοντες, να δίνουν ένα πιάτο φαί, ένα πακέτο μακαρόνια για να βοηθήσουν την διπλανή πόρτα!
—
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πολύ ωραίο βγήκε, αλλά εγώ προτιμώ τα πτι μπερ κι όχι τα μιράντα! ;-)
Γυναίκες μόνες στο σπίτι και ξεκινάμε να πειραματιστούμε.... καλή χρονιά σε όλους με άπειρη γλύκα!!!!
Ευχαριστω πολυ Νικη μου! Θα το φτιαξω ετσι ακριβως, προτιμω κ εγω χωρις αυγα. Θα σου γραψω εντυπωσεις!
Αν και πάντα θεωρούσα τον κορμό πολύ δύσκολο γλυκό,θα το ξεκινήσω κι εγώ τώρα την Πρωτοχρόνια.Φαίνεται τέλειο!!!!Ευχαριστούμε πάρα πολύ!Και του χρόνου!!!!
αχ μα ποσα κιλα θα φτασουμεεεεε;;;;;;;Καλη χρονια να εχουμε!!!!εννοειται θα το δοκιμασω!!!
Και του χρονου. Μια ερωτηση, βιταμ βαζουμε των 250 γρ? Η ζαχαρη θα ειναι περισσοτερη απο το βουτυρο? Θα το φτιαξω Πρωτοχρονια κ θελω να το κανω σωστα!
Εφη μου, η ζάχαρη αυτή ειναι η τυπική της συνταγής, αν εσυ πιστεύεις πως θα σου αρέσει πιο bitter βάλε λιγότερη. Ναι το Βιτάμ των 250γρ., το κλασικό χάρτινο πακέτο! Η κανονική συνταγη της κυρίας Μαίρης (που μου την έδωσε) δίνει και 2 αυγά, ομως εγω δεν τα βάζω ποτέ! Αν έχεις αυγά εμπιστοσύνης, δοκίμασε την!
Και του χρόνου!