Μία εβδομάδα πιο κοντά στα Χριστούγεννα, σημαίνει ότι: πάνω από τις μισές (και λίγες λέω) έχετε στολίσει το δεντρο και το σπίτι και έχουμε άλλες 2, περίπου, εβδομάδες για να ασχοληθούμε με ψωνια, γλυκά, γιορτές στα σχολεία και….κατασκευές με τα παιδιά στο σπίτι! Σας βρήκα 3 top προτάσεις για εύκολα, διασκεδαστικά και συγχρόνως εντυπωσιακά στολίδια. Φτιάχνονται μαζί με τα παιδιά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για στολίδια στο σπίτι, στο σχολείο ή για τα δώρα και τις κάρτες σας. Φτιάχνουμε λοιπόν στολίδια από κανέλλα, λευκά στολίδια με κορν φλάουρ και εντυπωσιακές νιφάδες από μακαρόνια!
Τα πιο μυρωδάτα!
τί θα χρειαστείτε:
1 κούπα πουρέ μήλου (για τον πουρέ αυτό που κυκλοφορεί στην Αμερική και σε βαζάκια έτοιμος ως «applesauce» θα χρειαστείτε 4 μήλα τεμαχισμένα, ¼ κούπας ζάχαρη, ¾ κούπας νερό και μισό κουτ. γλυκού κανέλλα. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα μήλα. Αφήστε το να κρυώσει και πολτοποιήστε στο μούλτι ή το μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές)
1 1/2 κούπα κανέλλα (ναι θα χρειαστείτε πολλή)
2 κουταλιές σούπας γαρύφαλλο σε σκόνη
κουπ πατ της αρεσκίας σας
σπάγγο ή κορδέλες για το κρέμασμα
σε μπώλ ανακατέψτε την 1 κούπα πουρέ μήλου με την 1 κούπα κανέλλα και …βάλτε χέρια! Ζυμώστε και ανακατέψτε ώστε να «βραχεί όλο το μίγμα» συνεχίστε προσθέτοντας την υπόλοιπη κανέλλα και το γαρύφαλλο. Οι οδηγίες είναι απλές όπως θα φτιάχνατε μπισκότα: εάν δείτε ότι το μίγμα παραείναι υγρό θα προσθέσετε κανέλλα, εάν είναι σφιχτό προσθέτετε πουρέ μήλου κ.ο.κ. θέλετε ένα σφιχτό μίγμα που να μπορείτε στην συνέχεια να το απλώσετε με τον πλάστη χωρίς να πολυκολλάει. Και εκεί αν κολλήσει προσθέτετε κανέλλα στον πάγκο και πλάθετε! Βγάλτε σχεδιακια με τα κουπ πατ και τρυπήστε τα με ένα καλαμάκι στην κορυφή. Τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110-120 βαθμούς. Πρέπει να αφυδατωθούν τελείως και να γίνουν σκληρά για να είναι έτοιμα. Περίπου μια ώρα. Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα και δυστυχώς ενώ μυρίζουν υπέροχα…δεν τρώγονται!!
Τα πιο όμορφα!
Τι θα χρειαστείτε:
1/2 κούπα κόρν φλάουρ
1 κούπα baking soda
3/4 κούπας νερό
Κουπ πατ της αρεσκίας σας
Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και με μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς. Το μίγμα θα αρχίσει να πήζει και θα το βγάλετε από τη φωτιά όταν μοιάζει σε υφή με πουρέ. Μεταφέρετε το σε γυάλινο μπώλ, και σκεπάστε το με πετσέτα μέχρι να κρυώσει τελείως. Όταν κρυώσει το ζυμώνετε στον πάγκο μέχρι να γίνει λείο (προσθέτετε κόρν φλάουρ αν κολλάει πολύ). Στην συνέχεια σε πάγκο που έχετε ρίξει κόρν φλάουρ πλάθετε με τον πλάστη σε φύλλο και κόβετε σχεδιάκια με τα κουπ πατ. Μπορείτε εδώ πάνω στα σχέδια να «πατήσετε» και σφραγίδες στον πηλό. Στο λευκό θα δείχνουν τόσο ωραία!Τα τρυπάτε στην κορυφή και τα ψήνετε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά στην μισή ώρα. Σημ. Εάν θέλετε τον πηλό χρωματιστό ρίξτε στο νερό το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε το πρίν το βράσιμο.
Τα πιο πρωτότυπα!
Και τα πιο εύκολα θα έλεγα, με αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα πακέτο μακαρόνια σε σχήμα λουλουδιού (η Barilla τα λέει fiori) και να αφήσετε την φαντασία σας να οργιάσει με τα παιδιά! Με μια κόλλα δημιουργείτε νιφάδες όνειρο! Μπορείτε στη συνέχεια να τις βάψετε, να τις κρεμάσετε όπως είναι ή να τις κολλήσετε απευθείας σε χαρτί και να φτιάξετε υπέροχες κάρτες για όλους.
Καλή επιτυχία και μην ξεχνάτε, περιμένω να δώ τις δημιουργίες σας «ανεβασμένες» στον τοίχο του Ελληνίδες Μαμάδες!
—
Η Ναυσικά είναι η μαμά της Μελίνας!
Στο blog της Peekaboo δοκιμάζει και προτείνει προιόντα για παιδιά,
ενώ φτιάχνει υπέροχες κορδέλες και χειροποίητα αξεσουάρ που θα βρείτε στο bellaandco.etsy.com
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πολύ όμορφα και πρωτότυπα, ευχαριστούμε!