«Φιλενάδα, μου βγήκε λίγο μεγάλη», μου είπε η sketiglyka φίλη μου, Νίκη Καβαδάτου, αναφερόμενη στη Lalaloopsy τούρτα που έφτιαξε για τα τρίτα γενέθλια της κόρης μου.
Και η αλήθεια είναι ότι το πανέμορφο σπίτι από κέικ και ζαχαρόπαστα που μας έφτιαξε ήταν τόσο τεράστιο που μείναμε με τόσο πολύ σοκολατένιο κέικ που όσο και να το μοιράζουμε, δεν λέει να τελειώσει. Και επειδή το πολύ πολύ το κέικ, το βαριέται και ο καλοφαγάς, να μια ιδέα για να το μετατρέψετε σε κάτι διαφορετικό, εξίσου όμως νόστιμο!
Κεικο-σοκολατάκια! Ακολουθώντας τα βασικά βήματα παρασκευής των πολύ δημοφιλών τώρα τελευταία cake pops (κεικο-γλειφιτζούρια), μπορείτε να μετατρέψετε το περισσευούμενο κέικ σε σοκολατένιες μπουκίτσες. Ειναι πεντανόστιμες και βόμβα θερμίδων, αλλά δεν βαριέστε, μια ζωή την έχουμε…
– Με τα χέρια σας κάνετε το κέικ σκόνη και θρύψαλα και ψίχουλα. Το κάνετε χώμα, λιώμα.
– Προσθέτετε γλάσο. Για ένα κέικ κανονικού μεγέθους θα χρειαστείτε περίπου μισό κουτί έτοιμου γλάσου. Βάλτε λίγο και προσθέστε μέχρι να φτιάξετε ένα μίγμα σαν… κιμά (πραγματικά όμως) που να μην κολλάει πολύ στο χέρι.
– Πλάθετε κεφτεδάκια… Ε… μπαλίτσες εννοώ!
– Βάλτε τις μπαλίτσες σας στο ψυγείο.
– Στο μεταξύ, λιώστε σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μπορείτε να λιώσετε και λευκή σοκολάτα και με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής να δώσετε χρώμα.
– Βουτήξτε τα κεφτεδάκια, έλεος… τις μπαλίτσες είπαμε, μέσα στη λιωμένη σοκολάτα
– Ακουμπήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί (να το χρησιμοποιήσετε, αλλιώς θα σας κολλήσουν στο πιάτο!), προσέχοντας να «στραγγίξετε» την περισσευούμενη σοκολάτα.
– Βάλτε στο ψυγείο.
– Απολαύστε και κεράστε!
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
Κάντε τα με νουτέλα παιδιά...ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!! Δεν τα τελείωσα ακόμα, θέλω να τα βουτήξω στη σοκολάτα αλλά κι έτσι είναι θεϊκά!!!! Και είναι τέλεια ιδέα για τα κέικ που δεν πετυχαίνουν ή δεν είναι εμφανίσημα!
χαχαχαχα ... *γλυκο του κουταλιου ηθελα να πω !!! αχ αυτος δαιμονας του πληκτρολογιου!!!!
τελεια ιδια και αυτη με το γλασο ..... εγω μετα τις γιορτες των χριστουγεννων ειχα περισευμα πολλους κουραμπιεδες και με την ιδια περιπου διαδικασια αλλα αντι γλασου, εβαλα σιροπι απο γλυκο του κουτανιο και λιγο κονιακ, εφτιαξα τις πιο τελειες καριοκες !!!!
χαχα σαν κεικ ποπσ ενα πραγμα..το προβλημα ειναι το εξης..εμας ποτε δεν μας μενει κεικ χαχα μαλλον θα φτιαξω κεικ για να υο κανω σοκολατακια χαχαχα
Τέλεια τα κεκοτρουφάκια. Αφού ο γαμπρός μου μου έχει πει οτι εύχεται να μην μου πετυχαίνουνε τα κέικ για να τα φτιάχνω μετά έτσι ;-) Εκτός από γλάσο έχω χρησιμοποιήσει και τα εξής με μεγάλη επιτυχία: - Μερέντα - Γλυκό του κουταλιού - Σιρόπι σοκολάτας - Μαρμελάδα - Συνδυασμό των παραπάνω
Πως να μοιαζει μια τούρτα lalaloopsy αραγες; ;) Χρόνια της πολλα κι ανέφελα!
Ιωάννα απότι ξέρω έχει στα σούπερ μάρκετ που είναι αλυσίδες...αλλά κυρίως στα μεγάλα τους καταστήματα!!! Καλά αν λιώσουμε λευκή σοκολάτα... και πασπαλίσουμε απο πάνω χρωμαστιστές τρούφες... θα γίνει πανικός !!!!!!!!!
το ετοιμο γλασο απο που το παιρνουμε??