Υλικά
Σε κατσαρολάκι βάζουμε νερό και προσθέτουμε ένα μεταλλικό σκεύος για να κάνουμε μπεν μαρί.
Βάζουμε στη φωτία να βράσει (χαμηλή φωτιά).
Στο μπεν μαρί προσθέτουμε όλα μας τα υλικά ΕΚΤΟΣ ζελατίνης και νερού-ταπιόκας/κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά μέχρι να φτάσει έως 80 βαθμούς θερμοκρασία το μίγμα μας (δε θέλουμε να βράσει) – θα το καταλάβετε όταν αρχίσει να βγάζει λίγο καπνό το μίγμα.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτία και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του ζεστού παγωτού προσθέτουμε μέσα τη ζελατίνη καθώς και το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το άμυλο μας.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν το βάζουμε να παγώσει είτε στην παγωτομηχανή είτε στην κατάψυξη (και το χτυπάμε 2 φορές ανά 2 ώρες).
Βάζουμε στη φόρμα το παγωτό μας και μετά κατάψυξη.
Σερβίρουμε με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και φρέσκες φράουλες!
Καλή επιτυχία!
Σκοπός μου είναι ένας.. Η διάδοση μιας πιο σωστής και θρεπτικής διατροφής για όλους και εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή το καταφέρω!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο