Όλοι αγαπούν τις φράουλες. Πλούσια σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά, η φράουλα, το υπέροχο αυτό φρούτο που έχει το σχήμα της καρδιάς, έχει την δυνατότητα να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ενα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Από την πιο απλή συνταγη «Φράουλες με σαντιγί» μέχρι και σε γλυκό του κουταλιού ή «Pavlova», η φράουλα δίνει τόσο χρώμα, άρωμα και γεύση, όσο κανένα άλλο φρούτο.
Είναι πολύ ευαίσθητη, γιαυτό πρέπει να τις επιλέγετε προσεκτικά και να τις καθαρίζετε σχολαστικά μιας και έχουν κατηγορηθεί ως μεταφορείς μικροβίων. Άνθρωποι με χρόνια προβλήματα με το πεπτικό και στο έντερο τους, πρέπει να τις καταναλώνουν με σύνεση γιατί αυτά τα μικρά σποράκια τους κάνουν σπασμούς στο έντερο.
Πολύ εύκολα μπορείτε να τις κάνετε σάλτσα ή μαρμελάδα για το ψωμί, το παγωτό ή το cheesecake.
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό λικέρ, γλυκό του κουταλιού.
Ενα ακόμα ευκολο γλυκό με φράουλες ειναι το μπισκοτογλυκό που με λίγα μπισκότα στην βάση, μία δόση κρέμας πατισσερί και ενα κουτί ζελέ σε στρώσεις. Δροσερό και το λατρευουν τα παιδιά.
Δοκιμάστε τις υπέροχες συνταγές…
Έφτασε η Άνοιξη!
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο