Σήμερα το πρωί και ενώ πίναμε καφεδάκι με τη Σία και την Κατερίνα, την ώρα που θήλαζε ο Αρχέλαος τους είπα «Κορίτσια, σήμερα όποτε με θηλάζει νιώθω λες και έχει δόντια και με δαγκώνει!«
Πραγματικά, αισθανόμουν κάτι σαν… μυτερό δάγκωμα…
Πέρασε η ώρα και σε κάποια φάση που ο μικρός μου ρίχνει ένα από τα -σήμα κατατεθέν- τεράστια χαμόγελά του, βλέπω κάτι άσπρο στα κάτω ούλα του!
Βρε λες;
Βρε λέω!
1 μέρα πριν γίνει 5 μηνών, ο Αρχέλαος απέκτησε το πρώτο του δοντάκι! Ίσα που έχει σκάσει μύτη και φαίνεται η άκρη του.
– ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ, να πανηγυρίζουμε όλοι από πάνω του και αυτός να χαμογελάει σαστισμένος τύπου «Τι έγινε ρε παιδιά;»
Tσικνοπέμπτη κιόλας σήμερα και όλοι στο Facebook μου έγραψαν ότι ετοιμάζεται να τσικνήσει με το νέο δόντι, χαχα!
Μπήκα που λέτε στην κουζίνα και έφτιαξα ένα γλυκό όπως θέλει η παράδοση -και όπως μου μάθατε εσείς όταν έβγαλε δόντι η κόρη μου, γιατί εγώ πέρα βρέχει γενικά). Έφτιαξα τα γλυκά ηφαίστεια (που αν δεν τα έχετε φάει, δεν ξέρετε τι χάνετε) και κότσαρα από πάνω και κάτι ζελεδένιες μασέλες που είχαμε τυχαία στο σπίτι (ξέμειναν από το πάρτι μας) και έφτιαξα έτσι το απόλυτο δοντογλυκό! Που τώρα το έχουμε και μας κοιτάει γιατί κάνουμε δίαιτα (εντάξει, έφαγα λίγο, σταυρώστε με!!)
Τα πρώτα δόντια εμφανίζονται συνήθως δυο-δυο, οπότε περιμένω να δω αν θα βγει και το διπλανό! Και δεν έπαιζα κανένα Τζόκερ τις προάλλες που σας έγραφα το «Mαμά, πονάνε τα ούλα μου«; Πάντως, φτου φτου, παράπονο δεν έχω… Την Αθηνά δεν την καταλαβαίναμε πότε έβγαζε δόντια, ενώ ο Αρχέλαος, αν και ζορίζεται λίγο παραπάνω, το αντιμετωπίζει -μέχρι στιγμής- με ψυχραιμία!
Πάρτε και μερικά έθιμα του πρώτου δοντιού
(αν έχετε και άλλα, αφήστε ένα σχόλιο να τα συμπληρώσουμε):
– αυτός που θα δει πρώτος το δόντι, πρέπει να του πάρει ένα δώρο (πολλοί λένε πως πρέπει να είναι κάτι λευκό για να είναι λευκά τα δόντια του, άλλοι κάτι κόκκινο, άλλοι παπούτσια, άλλοι χρυσαφικό, κοινώς πάρτε ένα κάτι ότι να ‘ναι, γιατί άκρη δεν βγάζεις)
– φτιάχνεις λουκουμάδες
– φτιάχνεις γλυκό
– σταυρώνεις το δόντι με τη βέρα σου για να είναι γερό
Άλλο;
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Να μην το ξέρω αυτό με τα δώρα νωρίτερα! ;-) Τίποτα εμείς τότε! Στο κόσμο μας! Απλά πανηγυρίσαμε το πρώτο δόντι στους 5,5 μήνες! Ούτε γλυκά, ούτε δώρα! Τι παιδί είναι αυτό!!!! Σου φτιάχνει τη διάθεση μόνο που τον βλέπεις! Χαμόγελο!!!!! Φιλιά!
Καλά που τα έγραψες τα έθιμα, ιδέα δεν είχα!!! Άντε, εμείς 6 1/2 κοντεύουμε, 4 μήνες παραπονιόμαστε και δόντι τίποτα ακόμα....! :(
χαχααχαχαχαχαχα τρελαίνομαι με τα βελάκια :)
αχ αυτο με τη βερα δεν το ηξερα... εμεις το μονο που καναμε ηταν το δωρακι απο τη θεια του που το ειδε πρωτη...
φατσόνι μουουουουουου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τρελαίνομαι!!!!!!!!!!!!