Καθε μερα διαβαζω πολλες ιστοριες και ξερω οτι εκει εξω υπαρχουν αρκετες μανουλες που σκεφτονται και περνανε οπως εγω. Δεν εχω να πω καποια ιστορια, απλα ηθελα τη γνωμη σας.
Εχω ενα γιο 5 χρονων και μια κορουλα 5 μηνων. Το Σεπτεμβριο θα βαφτισουμε τη μικρουλα μας. Το αγορακι μου εχει το ονομα του πεθερου μου. Μετα απο πολλους καυγαδες καταφερα να πεισω τον αντρα μου(με τη βοηθεια του νονου) να μην δωσουμε και το ονομα της πεθερας μου στην μικρη. Αλλωστε και οι δικοι μου γονεις μας βοηθησαν αρκετα και θα ηθελα να τους τιμησω κι εγω.
Το ονομα της μαμας μου το εδωσε η αδερφη μου στην κορη της, οποτε δεν θελω να της δωσω κι εγω το ιδιο. Λεμε να την πουμε Νικολεττα (απο τον μπαμπα μου Νικο) και Αθανασια (γεννησα 18 Ιανουαριου) και να τη φωναζουμε Λεττισια. Σας αρεσει σαν ονομα ή ακουγεται καπως «ασχημα»;
Δεν θελω να μεγαλωσει η μικρη μου και να μην της αρεσει οπως την φωναζουμε. Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας μιας και δεν το εχω συζητησει με κανενα, γιατι θελουμε να μαθουν ολοι το ονομα στην εκκλησια.
μαμά Θεοδώρα
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Εγώ δεν είμαι μαμά, αλλά όσες δείτε το σχόλιο μου μην το προσπεράσετε. Επειδή βαφτίστηκα με δύο υπέροχα ονόματα και με φωνάζουν με ένα ΑΠΑΙΣΙΟ υποκοριστικό (που επίσης παραπέμπει σε αλβανικό), θα σας έλεγα να σκέφτεστε πρώτα το πώς θα αντιμετωπιστεί το παιδί με βάση το όνομα με το οποίο το φωνάζετε και να βάζετε στην άκρη την όποια τάση "εξωτικοποίησης" των ονομάτων. Συγγνώμη, αλλά με το όνομα Λεττίσια η κόρη σου θα φάει πολύ δούλεμα στο σχολείο.
Δεν μου πολύ αρέσει προτιμώ νιλκολεττα.Ασε που κάνει σε αλβανικό κι ο ρατσισμός στις μέρες μας δίνει και περνει
Εμενα μ αρεσει το λεττισια. Και αφου σ αρεσει κ σενα μην το συζητας καθολου. Και το οτι δεν τιμας τον πατερα σου επειδη δεν θα το φωναζεις Νικολεττα δεν παιζει. Αυτα τα σκεφτονται οι στενομυαλοι. Δεν δειχνει το ονομα ποιον τιμας και ποσο.