Πατάτες (για όσους καλεσμένους περιμένετε… και μερικές παραπάνω!)
Καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
2-3 φύλλα δάφνης
Αλατοπίπερο
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
Καθαρίστε και ξεφλουδίστε τις πατάτες. Προσπαθήστε να κάνετε τη μία επιφάνεια της πατάτας όσο μπορείτε ευθεία/λεία για να στέκεται καλά στο ταψί και να σας διευκολύνει στο κόψιμο.
Με ένα μικρό μαχαίρι κόψτε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες, σαν βεντάλια, φτάνοντας όσο μπορείτε μέχρι κάτω χωρίς όμως να τις κόψετε.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τα φύλλα δάφνης και προσθέστε καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει το κομμάτι της πατάτας που δεν έχει κοπεί ( περίπου 1 εκατοστό)
Ψήστε στους 180 C για μία ώρα. Εάν δείτε ότι στα 45-50′ λεπτά δεν έχουν ροδοψηθεί ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 200 C ή αλλιώς αλλάξτε το φούρνο από τη ρύθμιση του αέρα στο γκριλ.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΙΟ "ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ" ΓΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΙΣΜΕΣ (ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΧΙΣΜΗ). ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ....! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΙΟ "ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ" ΓΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΙΣΜΕΣ (ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΧΙΣΜΗ). ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ....! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!