400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
190γρ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. κονιάκ
40γρ. στέβια
55γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
300 γρ. μαρμελάδα με στέβια (χρησιμοποίησα δική μου μαρμελάδα μήλο-κανέλα με στέβια, αλλά υπάρχουν και στα super market!)
Ταρτιέρα (23 – 24 εκ.)
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη στέβια, και το χυμό πορτοκάλι για 1′.
Έπειτα προσθέτετε το κονιάκ, τη κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, και σταδιακά το αλεύρι. Αν έχετε μίξερ με γάτζο συνεχίζεται εκεί το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη! Αν όχι, βγάζετε το μείγμα λίγο πριν ρίξετε την τελευταία ποσότητα από το αλεύρι και ζυμώνετε στο χέρι!
Μόλις είναι έτοιμη (μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι) τυλίγετe με μεμβράνη και αφήνετe τη ζύμη για 15′ στο ψυγείο. Ρίχνετε λίγο αλεύρι στο πάγκο κουζίνας και ανοίγουμε με το πλάστη τα 2/3 της ζύμης σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας μας.
Λαδώνουμε την ταρτιέρα, προσθέτουμε τη ζύμη γεμίζουμε με την μαρμελάδα και διπλώνουμε αυτό που περισσεύει!
Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδονάκια και τοποθοτούμε πάνω από την μαρμελάδα!
Ψήνουμε σε αντίσταση στους 180 βαθμούς για 30′.
Ανάλογα το φούρνο σας μπορεί να χρειαστεί περισσότερο/λιγότερο! Όταν ροδίσει είναι έτοιμη!!
Μόλις κρυώσει, σερβίρετε και καλή σας όρεξη!
Φιλικά,
Μαμά Ζέτα, Sonia’s Mammy
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο