Tι σας έχει σήμερα η καλή μας Όλγα Μπενοπούλου του Olga’s Cuisine ;; Λαχταριστά, πεντανόστιμα κοτοπιτάκια που γίνονται πολύ εύκολα!
(για περίπου 40 κομμάτια)
για την ζύμη
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2/3 ποτήρι λάδι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κ.σ αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
για την γέμιση
1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο (250γρ περίπου)
200 γρ διάφορα τυριά τριμμένα(υπάρχει σακουλάκι mix τυριών)
200 γρ φέτα τριμμένη
1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
πιπέρι
2 ασπράδια
2 κρόκους για το άλειμμα
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει
Το αφήνουμε να κρυώσει και το μαδάμε με τα χέρια μας
Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα, την μαγιά,την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το λάδι,τα αυγά και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε στο χέρι μας σαν στρογγυλό φύλλο, βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε σε μπαλάκια
Το πατάμε ελαφρά, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος! Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική! Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κ εγώ μόλις τα εκανα.Έγιναν ακριβώς όπως στην φωτό!Απλά την επόμενη φορά δεν θα βάλω τη ζαχαρη.Δήμητρα σίγουρα μπορείς κ όταν τα βγάλεις από την κατάψυξη τ'αλειφεις με το αυγό κ έτοιμα για το φούρνο.(αφού τ'αφήσεις να ξεπαγωσουν)
Μπορούμε να τα κάνουμε, να τα βάλουμε κατάψυξη και να τα ψήσουμε όταν τα χρειαστούμε?
Τα έφτιαξα και είναι τέλεια! Έκανα μερικές αλλαγές στη γέμιση σύμφωνα με τα γούστα μας, βέβαια. Και μου πήρε μόνο 4 κούπες αλεύρι. Πάντως φοβερή συνταγή! Μπράβο!!!
Επειδή από εταιρία σε εταιρία το μέγεθος των ποτηριών διαφέρει, θα μπορούσες να υπολογίσεις και να μας πεις σε πόσα γραμμάρια ισοδυναμούν οι ποσότητες αυτές;
ναι,θα το προτιμουσα κι εγω γιατι η συνταγη φαινεται πολυ γιαμι γιαμι και ειναι κριμα να διαθεσουμε χρηματα και να παει τζανπα και ο κοπος μας !!!
τζαμπα ηθελα να πω...
Θα το κάνω το συντομότερο δυνατό! :)
το κοτοπουλο δεν το πλενουμε!
Εγώ όλα τα κρέατα τα πλένω...
μην το πλυνεις και η σαλμονελα και τα συναφη καλα κρατουν!Καλε τι λες??????
λεω οτι μονο οι ασχετοι πλενουν το κοτοπουλο.. για περαιτερω πληροφοριες ψαξε μονη σου