Με τον καιρό να έχει πια κρυώσει για τα καλά, η Όλγα του Olga’s Cuisine μας προτείνει το ιδανικό κέικ για να ταιριάζει σε μια πιο χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα!
4 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια ή άλλος ξηρός καρπός
1 φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
2 αυγά
2 βανίλιες
3 κ.σ ρούμι ή κονιάκ
2 κ.γ μπέικιν
1 1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
Ζαχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα,την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το λάδι και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα μήλα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ, τα καρύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή σε φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος! Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική! Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
είναι τέλεια συνταγή!!! ....και προσέξτε: μην ψιλοκόψετε τα μήλα ώστε να διακρίνονται στο στόμα. Εγώ τα κόβω σε φετάκια
καταπληκτικο φαινεται! τωρα που βγαινουν και τα μηλα, ο,τι πρεπει!