Το ρατατούιγ είναι μια πιο «εκλεπτυσμένη», γαλλική εκδοχή του δικού μας τουρλού. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω, μιας και χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά.
Τα παιδιά συνήθως δεν τρώνε λαχανικά, καμιά φορά δυσκολεύονται και με το αβγό, αλλά αυτή η συνταγή έρχεται να τα βάλει όλα μαζί, ελπίζοντας να δεθούν αρμονικά. Τουλάχιστον οι ενήλικες την απολαύσαμε. Και αποτελεί μια καλή ιδέα για brunch, αυτό που στις μέρες μας είναι πολύ της μόδας.
Υλικά (για 4 άτομα)
Διαδικασία
1. Αλατίστε καλά τη μελιτζάνα, βάλτε τη σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τη να στραγγίξει ενώ ετοιμάζεται τα υπόλοιπα υλικά.
2. Ζεστάνετε 1/4 κούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανήστε τα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε τη μελιτζάνα και ρίξτε την στο τηγάνι.
Μαγειρέψτε τα υλικά ανακατεύοντας συχνά έως ότου η μελιτζάνα να
ροδίσει, περίπου 8 λεπτά και έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, το κολοκυθάκι, τα φύλλα δάφνης, το κόκκινο πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και κλείστε το τηγάνι με ένα καπάκι ώσπου να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και το μείγμα να αρχίσει να δένει, περίπου 12 λεπτά. Ρίξτε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε και απομακρύνετε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε σε 4 μερίδες.
3. Κάψτε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι που έχει αδειάσει και σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα αβγά και τηγανήστε τα μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι, αλλά όχι και ο κρόκος. Γαρνίρετε από πάνω το ρατατούιγ με τα αβγά, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τον βασιλικό και σερβίρετε.
Bon appetit!
πηγή: seriouseats.com
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
τρελαινομαι για rustic συνταγες!!!!!!!