1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 αυγό
1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
10 φέτες τυρί του τοστ
15 φέτες μπέικον
2 κιλά πατάτες
2 λεμόνια
2 κ.σ μουστάρδα
2 πορτοκάλια
ελαιόλαδο
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το αυγό,την τριμμένη φρυγανιά,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και ζυμώνουμε
Τοποθετούμε τον κιμά στο ταψί,τον πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει και στρώνουμε στην επιφάνεια του την ντοματα,την πιπεριά,το τυρί και το μπέικον
Το κλέινουμε με προσοχή σε ρολό
Καθαρίζουμε,κόβουμε τις πατάτες,τις αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε ρίγανη και ττις βάζουμε στο ταψι
Ανακατεύουμε τον χυμο απο τα λεμόνια,τα πορτοκάλια και την μουστάρδα και περιχύνουμε το φαί μας
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Αυτη η ιδεα ειναι τελεια! Σας παρακαλω, σευνεχιστε το!!!!!! Μου εχει φυγει καθε αγχος! Και οι συνταγες ολες επιτυχια μεχρι τωρα! Ακομα και για τα πιο απλα φαγητα να βαζετε παντα τις συνταγες! Μη νομιζετε πως ολες ξερουν να κανουν νοστιμες φακες...!! Γκουχ γκουχ!
Πραγματικά χρήσιμη αυτή η εβδομαδιαία λίστα. Με βγάζει από το άγχος "τί θα φάμε σήμερα" με τις καλύτερες ιδέες. Ευχαριστώ!