1 πακέτο σφολιάτα (δεν είναι όλες νηστίσιμες, ελέγχουμε την συσκευασία)
4 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
3 βανίλιες
ξύσμα ενός λεμονιού(μπορείτε και λιγότερο γιατί έχει έντονο άρωμα)
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι ή 2 κ.σ μαργαρίνη λιωμένη
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε την μαργαρίνη η το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού
Σε ένα λαδωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας,από πάνω στρώνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτετρο φύλλο σφολιάτας
Στρώνουμε τις ακρες γυρω γυρω στο ταψί, χαράσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανελα
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Σε ευχαριστώ!!
Τέλεια συνταγή!να σαι καλά...αν το έκανα με φύλλο κρούστας θα ήταν καλό το αποτέλεσμα?
Γεια σου Σοφία!Γούστα είναι αυτά για το φύλλο,αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει με κρούστας.Άλλη χάρη έχει η σφολιάτα στην μπουγάτσα! :)