Η μαμά Μαρίνα από την Κόρινθο μας έστειλε συνταγή για μοσχομυριστά μπισκότα κανέλας, γράφοντας «Πιστέψτε με, είναι καταπληκτικά!» Την πιστεύουμε!
250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
115 γρ. (1/2 κούπα) βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αβγών
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα καβουρντισμένα αλεσμένα αμύγδαλα
Κοσκινίστε μαζί τα 5 πρώτα υλικα.
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέστε τα κροκάδια ένα ένα και συνεχίστε το χτύπημα.
Ρίξτε το ξύσμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια εναλλάξ με κουταλιές της σούπας το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα.
Πλάστε λίγο με το χέρι και στη συνέχεια ανοίξτε φύλλο 4 χιλιοστών και κόψτε με κουπ πατ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Δεν χρειαζεται να βαλουμε τη ζυμη στο ψυγειο για να σφιξει;
Δεν χρειαζεται να βαλουμε τη ζυμη στο ψυγειο για να σφιξει;