Τη συνταγή μου την πρωτοέστειλε η Ματίνα με e-mail. Την κράτησα για αργότερα. Μετά την ανέβασε η Τζωρτζίνα στο Τουρtorial ζητώντας εντυπώσεις απ’ όποιους την δοκίμασαν. Την κράτησα και πάλι για αργότερα.
Μέχρι που η διπλή δόση μπισκότων βουτύρου εξαφανίστηκε σε χρόνο dt (και φανταστείτε πως εγώ δεν έφαγα ούτε ένα!) και ο λαός ζητούσε μπισκότα. Ε επειδή τα μπισκότα βουτύρου θέλουν την ώρα τους, είπα «Να η ευκαιρία!»
Τη συνταγή την πήρα λοιπόν από το The one with all the tastes
(εμένα μου βγήκαν 32 μπισκότα)
1 κουτί (397 γρ) συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ χρησιμοποιώ Lurpak)
500 γρ. (4 κούπες0 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις, διάβασε παρακάτω!!)
Έξτρα: ότι θέλετε για να τα διακοσμήσετε ή να τους δώσετε έξτρα γεύση
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει αφράτο
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε κούπα κούπα το αλεύρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να σχηματίσουμε τη ζύμη μας.
Αυτό ήταν!
Μπορείτε τώρα να φτιάξετε τα μπισκότα σας, φτιάχνοντας μπαλάκια και πατώντας τα με το χέρι να γίνουν πλατιά.
Μπορείτε όμως πρώτα να χωρίσετε τη ζύμη μας σε διαφορετικά μέρη και να κάνετε το καθένα με διαφορετική γεύση. Εγώ έβαλα στο ένα μέρος μία κουταλιά γλυκό κακάο, στο άλλο ινδοκάρυδο, στο άλλο ξίσμα λεμονιού και χρωματιστή ζάχαρη, στο άλλο χρωματιστή τρούφα και στο άλλο τριμμένη κουβερτούρα μέσα και πάνω στα μπισκότα.
Την επόμενη φορά θα προσθέσω ίσως και λίγη βανίλια, σίγουρα θα τα κάνει ακόμα πιο γευστικά.
Προσοχή: τον στολισμό των μπισκότων (m&ms, τρούφα, σοκολάτα κτλ, τον βάζουμε κανονικά πάνω στα μπισκότα ΠΡΙΝ τα ψήσουμε!)
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (φυσικά θα προθερμάνετε πρώτα τον φούρνο) για 16-18 λεπτάκια
Είναι πολύ νόστιμα και ξετρελαίνουν τα παιδιά!
Τώρα… εγώ έκανα ένα λάθος και έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις… Παρ’ ολ’ αυτά βγήκαν εξαιρετικά καλά, τόσο σε εμφάνιση όσο σε γεύση.
Θα τα ξαναδοκιμάσω και θα κάνω ακόμα πιο λαχταριστούς συνδυασμούς!
Και…. τα έφτιαξα λοιπόν και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!
Βγήκαν και πάλι πολύ γευστικά, απλά πιο… απλωμένα και πιο μαλακά. Δεν ξέρω ποια από τις δύο «εκδόσεις» τους προτιμω. Αν βάλετε σκέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς μπέικιν!) θα βγουν τραγανά και πιο μαζεμένα. Αν βάλετε φαρίνα, θα βγουν απλωμένα και πιο τρυφερά (φωτο κάτω)
Η τελική επιλογή δική σας!
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
Τέλεια συνταγή και πανευκολη!! Ως μαμά τριών αγοριών δεν έχω χρόνο για δύσκολες συνταγές.Τα παιδιά ξετρελάθηκα!
nostimotata..prosthesa k ligo xrwma zaxaroplastikis s mrika k giann polixroma!!!
Θα τα δοκιμασω σιγουρα γιατι φαινονται κ ευκολα! Ενημερωτικα το lurpac στη λιστα της greenpeace βγηκε κοκκινο.. καλυτερα να δοκιμασουμε με αλλο!
Πολυ νοστιμα εγιναν, απλα χρειαστηκε σχεδον 1 κιλο αλευρι, οχι μισο που γραφει η συνταγη!
Μόλις τα έφτιαξα και βγήκαν τέλεια!!!!!!!!για να μείνουν έτσι νόστιμα πού να τα διατηρήσω?σε τάπερ?μπισκοτιέρα δεν έχω.
Δεν παθαίνουν και τίποτα. Μπορείς να τα βάλεις σε τάπερ :)
Σε ευχαριστώ Ολίβια. Σούπερ συνταγή!! :-))))))