Προχθές τα αστέρια μου, οι γιοι μου, είχαν γενέθλια! Έκλεισαν τα 4 τους χρόνια! Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μια σπέσιαλ τούρτα για να σβήσουν τα κεράκια τους και να κεράσουμε τους φίλους τους.
Η φετινή μας τούρτα λοιπόν είχε την απόλυτη επιτυχία. Αφράτη, δροσερή και ελαφριά με το πορτοκάλι και την σοκολάτα να δένουν μεταξύ τους και να απογειώνουν το αποτέλεσμα!
Ευχαριστώ πάρα πολύ την φίλη και master chef των γλυκών Ρένα Κώστογλου του koykoycook που μου έδωσε εκτός απο τις καλύτερες συνταγές της και όση βοήθεια χρειάστηκα απλόχερα!
Τα υλικά που θα σας δώσω είναι για μια μεγάλη τούρτα ή για 2 πιο μικρές που μπορούν άνετα να σερβίρουν 35-40 άτομα. Νομίζω ότι πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε!!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
18 αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι και τα ασπράδια
300γρ ζάχαρη άσπρη
150γρ ακατέργαστη ζάχαρη
150γρ κακάο κοσκινισμένο
3 κ.γ εκχύλισμα βανίλια ή 6 βανίλιες σκόνη
Για την κρέμα σοκολάτας
3 φακελάκια Garni ζαχαροπλαστικής
3 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
500γρ κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα
10 κρόκοι αυγών
250γρ ζάχαρη
50γρ κορν φλάουρ
50 γρ αλεύρι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 5 βανίλιες σκόνη
1 κ.γ εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί σε πάστα
Για την επικάλυψη
2 φακελάκια Garni βανίλια
400γρ γάλα
Για την διακόσμηση
Πουράκια, καραμελάκια m&m’s, maltesers και ότι άλλο επιθυμείτε
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια χωρίς να τα πήξουμε πάρα πολύ
Προσθέτουμε την ακατέργαστη ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν και το αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με την άσπρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη υφή
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν
Ρίχνουμε στο μείγμα με το κακάο σιγά σιγά τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, από κάτω προς τα πάνω
Βουτυρώνουμε 3 μεγάλα ταψιά 38×34 περίπου ή χωρίζουμε το μείγμα στα τρία και ψήνουμε ένα ένα τα παντεσπάνια
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα που να καλύπτει και τα πλαινά του ταψιού και βουτυρώνουμε καλά και το χαρτί
Ρίχνουμε το μείγμα,κουνάμε το ταψί και το χτυπάμε στον πάγκο ώστε να απλωθεί σωστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
Βγάζουμε απο τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια πετσέτα και αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα
όταν κρυώσουν καλά αν θέλουμε να φτιάξουμε 2 τούρτες (όπως εγώ) αντί μιας μεγάλης κόβουμε τα παντεσπάνια στην μέση ώστε να έχουμε 6 μεσαία στο σύνολο
Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε στην άκρη
Για την κρέμα σοκολάτας
Χτυπάμε στο μίξερ καλά όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα
Για την κρέμα πορτοκάλι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τα εκχυλίσματα βανίλιας και πορτοκαλιού και αποσύρουμε απο την φωτιά
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα υποκίτρινο μείγμα,προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα
Αποσύρουμε απο την φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μόλις κρυώσει τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με τα 2 φακελάκια Garni μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη σαντιγί. Δεν χρειάζονται πολύ χτύπημα
Για το στήσιμο της τούρτας
Τοποθετούμε σε ένα δίσκο το πρώτο παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας, συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, την κρέμα πορτοκαλιού και τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι
Καλύπτουμε όλη την τούρτα και τα πλαινά της προσεκτικά με την σαντιγί και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να δέσει
Λίγο πριν το σερβίρισμα την διακοσμούμε με τα πουράκια και τα καραμελάκια
(Δεν βάζουμε τα πουράκια στο ψυγείο γιατί θα πανιάσουν)
Καλή επιτυχία!!!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Tην έφτιαξα στα δεύτερα γενέθλια του γιου μου, ήθελα κάτι διαφορετικό και το πέτυχα! Η γεύση πορτοκάλι κάνει τη διαφορά! έφτιαξα 3 με διαφορετικό σχέδιο! Θα την ξαναφτιάξω του χρόνου!. Εχω να πω ότι ό,τι έχω φτιάξει απο το blog της Όλγας στη δοσολογία είναι ακριβώς!
Όλγα μου, να σου ζήσουν , να τους καμαρώνεις!να σε ρωτήσω...επειδή μου φαίνονται πολλά τα υλικά , όταν λες μεγάλη τούρτα περίπου δλδ πόσο επί πόσο το ταψί σου???εγώ κάνω στο 35 επί 40 ώστε να χωράει κ στο δίσκο που τη στήνω...αυτα τα υλικά είναι πολλά για αυτό το μέγεθος? μου άρεσε πολύ η κρέμα πορτοκάλι κ σκέφτομαι να την κάνω
Καλησπέρα Σοφία!Εγω έφτιαξα 2 25αρες που βγήκαν 45 περίπου κομμάτια με αυτή τη δόση που γράφω
ΟΛΓΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΑ...Η ΤΟΥΡΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΤΑ 4 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ Η ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ.ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΘΕΙΚΗ...ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΙΔΕΕΣ...
Ιωαννα μου σε ευχαριστώ πολύ!Να χαίρεσαι και εσύ τα διδυμάκια σου!!Πράγματι είναι πολύ εύκολη και νόστιμη τούρτα.Τα παντεσπάνια γίνονται και δυο μέρες νωρίτερα.Παραμένουν αφρός.Να την δοκιμάσεις με την πρώτη ευκαιρία και να μου πεις εντυπώσεις