1 κιλό φράουλες
1 φλιτζάνι κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους (προαιρετικά)
1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ, σε σκόνη
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
• Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε στα δύο. Τις αδειάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κεράσια και τους ρίχνετε τη μαρμελάδα φράουλα.
• Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
• Παίρνετε το βούτυρο μαλακωμένο, δηλαδή το έχετε βγάλει από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν. Το κόβετε σε κομματάκια και το ρίχνετε στις νιφάδες της βρώμης. Ανακατεύετε με το χέρι σας να ενσωματώσετε το βούτυρο στην βρώμη μέχρι να σχηματισθούν μικρά ψιχουλιαστά κομματάκια. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
• Τέλος, παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε καλά. Απλώνετε μια πρώτη στρώση φρούτου και πασπαλίζετε με μερικά ψιχουλάκια βρώμης. Ακολουθεί δεύτερη στρώση φρούτου και αμέσως μετά τα υπόλοιπα ψιχουλάκια πασπαλιστά. Από πάνω τελειώνετε με μικρούς κύβους βουτύρου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρούστα, για περίπου 25 λεπτά και στο σερβίρισμα συνοδεύετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το γλυκό αντικαθιστώντας τις φράουλες με φέτες μήλου ή ροδάκινου. Γίνεται εξαιρετικό ακόμα και με φρέσκα κεράσια.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο