150γρ σοκολάτα γάλακτος
Για το μπισκότο:
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/3 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
Για την καραμέλα:
1 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο
1/3 καστανή ζάχαρη
4 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Σε ένα τετράγωνο ταψάκι απλώνουμε καλά την βάση μπισκότου και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την βάση να κρυώσει καλά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο και τα σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
Περιχύνουμε την καραμέλα πάνω στην βάση μπισκότου
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα, αφού πρώτα την έχουμε αφήσει να κρυώσει
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να κρυώσει καλά και κόβουμε τα μπισκότα μας
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Το έχω κανει αυτό 2 φορές νομιζω αυτο το γλυκο και ο αντρας μου τρελαθηκε και μου το ζυτησε ξανα σημερα.... δεν του χαλαω χατίρι
Θέλω να βουτήξω την φωτογραφία και να την δαγκώσω... Μιάμμμ ΥΓ Τώρα που το σκέφτομαι ενδιαφέρουσα παραλλαγή θα ήταν να βάλει κανείς στην καραμέλα και φουντούκια όπως στην τούρτα "τριπλή απόλαυση"...