Η όμορφη μου γυναίκα: μία αληθινή ιστορία που συγκινεί
08/02/2014
«Προτιμώ να μιλούν για εμένα, παρά για αυτήν«
Μια ταινία μικρού μήκους που κάνει το γύρο του πλανήτη και φέρνει δάκρια στα μάτια. Λένε πως βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Αληθινή ή όχι, δείχνει με μαγικό τρόπο πως σημασία δεν έχει ποιος γεννά, αλλά ποιος μεγαλώνει ένα παιδί προσφέροντας του απλόχερα όλη την αγάπη που μπορεί να χωρέσει η καρδιά του.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Σηκώνοντας την κουρτίνα τί βλέπουμε; Μια εταιρεία εσωρούχων που μιλάει για ομορφιά (ομορφιά για όνομα του θεού, ενώ θέτει -υποτίθεται- ένα σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα) και της οποίας ο κεντρικός κατασκευαστής-προμηθευτής χαρακτηρίζεται με μια λέξη ως sweatshop από το China Labor Watch. Τα σουτιέν της γουακόαλ πουλάνε σε όλον τον κόσμο, η εταιρεία είναι πολυεθνική με ακόμα και την Όπρα Γουίνφρι να κάνει endorse τα προϊόντα της που δεν τα λες και οικονομικά –τουναντίον-, δεδομένου ότι οι κινέζοι εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν για τρεις κι εξήντα και κάτω από τις γνωστές πια άθλιες συνθήκες. Τα δικά τους παιδιά δεν είναι λευκά (σημείο ομορφιάς στην Ασία) και καλοντυμένα, ούτε τυχερά όπως αυτό του βίντεο (γιατί, ποιός θα τα σώσει από τη φτώχεια;). Επίσης, δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη και μόρφωση λόγω της κοινωνικής/οικονομικής κατάστασης των γονιών τους και κατά βάση καταδικασμένα στην ίδια ζωή.
Ακούγονται λίγο κάπως αυτά που γράφω, το ξέρω, αλλά να ξέρουμε τι βλέπουμε κάθε φορά. Αυτά, για όποιον θέλει να δει πίσω από το "μήνυμα".
Σηκώνοντας την κουρτίνα τί βλέπουμε; Μια εταιρεία εσωρούχων που μιλάει για ομορφιά (ομορφιά για όνομα του θεού, ενώ θέτει -υποτίθεται- ένα σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα) και της οποίας ο κεντρικός κατασκευαστής-προμηθευτής χαρακτηρίζεται με μια λέξη ως sweatshop από το China Labor Watch. Τα σουτιέν της γουακόαλ πουλάνε σε όλον τον κόσμο, η εταιρεία είναι πολυεθνική με ακόμα και την Όπρα Γουίνφρι να κάνει endorse τα προϊόντα της που δεν τα λες και οικονομικά –τουναντίον-, δεδομένου ότι οι κινέζοι εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν για τρεις κι εξήντα και κάτω από τις γνωστές πια άθλιες συνθήκες. Τα δικά τους παιδιά δεν είναι λευκά (σημείο ομορφιάς στην Ασία) και καλοντυμένα, ούτε τυχερά όπως αυτό του βίντεο (γιατί, ποιός θα τα σώσει από τη φτώχεια;). Επίσης, δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη και μόρφωση λόγω της κοινωνικής/οικονομικής κατάστασης των γονιών τους και κατά βάση καταδικασμένα στην ίδια ζωή. Ακούγονται λίγο κάπως αυτά που γράφω, το ξέρω, αλλά να ξέρουμε τι βλέπουμε κάθε φορά. Αυτά, για όποιον θέλει να δει πίσω από το "μήνυμα".