Η αγαπημένη μας μαγείρισσα Μυρσίνη Λαμπράκη μας προτείνει σήμερα ένα ξεχωριστό, νηστίσιμο κέικ! Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι κακάο άγλυκο
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι κουβερτούρα σε σταγόνες
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 ¾ φλιτζάνια νερό
2 κ.σ. ταχίνι
1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιου πορτοκάλι, στραγγισμένο
¼ κ.γ. αλάτι
Για τη διακόσμηση
3 κ.σ. στικς από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τις βανίλιες, τα καρύδια χοντροκομμένα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες κουβερτούρας και τα ανακατεύετε.
Προσθέτετε το νερό και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτετε το γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε κύβους και ανακατεύετε απαλά.
Αλείφετε μια φόρμα του κέικ με το ταχίνι και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50′. Γαρνίρετε το κέικ με τα στικς από το γλυκό πορτοκάλι.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να μοιράσετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια. Σε αυτή την περίπτωση ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35΄- 40΄. Δοκιμάστε το και με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο ή νεράντζι.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο