Εχω μια πολυ ωραία συνταγή για κέρασμα. Δεν ειναι ακριβώς τρουφακια, δεν ειναι σοκολατάκια, δεν ειναι πραλινες, αλλά κατι… ενδιάμεσο!
400 g μπισκοτα πτι μπέρ τριμένα μεχρι να γίνουν σκόνη
100 γρ λαδι Καρύδας (αν δεν εχω, λιώνω βούτυρο Κέρκυρας)
100 γρ μαύρη σοκολάτα λιωμένη
1 κουπα γάλα
1 κουπα άχνη (αν σας αρέσουν τα πολυ γλυκά, βάλτε λίγο παραπάνω)
3/4 κούπα κακάο
Η εκτέλεση ειναι πανευκολη: ολα μαζί στην κουζινομηζανή ή σε μια λεκάνη και ανακατεύω.
Τα βάζω στο ψυγείο πριν τα πλασω για να στερεοποιηθεί το λίπος που εχω χρησιμοποιήσει και τα πλάθω
Αν μετά το ψυγείο σας βγει η ζύμη πολυ μαλακή, προσθέστε μπισκότο, ενω αν βγει πολυ σκληρή προσθέστε λίγο γάλα.
Τα τυλίγω ή σε κακάο (γινεται πικρό αλλα τρελαίνομαι) σε καρύδι τριμμένο σε άχνη, σε φυστίκι ή σε ινδοκαρυδο!
[divider]
Η Ευαγγελία Παπαχειμώνα είναι η μαμά της Άννας, της Ερατώς και του Δημήτρη!
Μπορείτε να διαβάσετε για τα κατορθώματα των παιδιών της στο annoulasmom.blogspot.com
Εκτός αυτού είναι και μια πραγματική νεράιδα των χειροποίητων μάρσιπων! Μπορείτε να δείτε τη δουλειά της στο pantoumazi.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
πολύ καλά!!! σήμερα θα τα κάνω πάλι!!!
Αν μπορείτε να μου απαντήσετε σε καποιες απορίες. Στο σούπερ μάρκετ βρήκα γάλα καρύδας και κρέμα καρύδας. Κάνει κάποιο απο αύτα; Όταν λέτε γάλα εννοείτε φρέσκο ή εβαπορέ; Η σοκολάτα είναι κουβερτούρα; Ευχαριστώ πολύ!