Ξεφεύγουμε απο το κλασσικό πέστο βασιλικού και παντρεύουμε το ζυμαρικό με το σκόρδο, το μπρόκολο και την παρμεζάνα! Πραγματικά ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα που θα σας μείνει αξέχαστο ακόμη και αν δεν είστε φίλοι του μπρόκολου!
1 πακέτο πένες
500 γρ μπρόκολο
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
80 γρ παρμεζάνα
4 κ.σ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
Πλένουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε μπουκετάκια και το βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. Κραταμε μια κούπα από το νερό που βράσαμε τις πένες και τις σουρώνουμε
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά
Βάζουμε στο μούλτι το μείγμα του μπρόκολου μαζί με την παρμεζάνα και το λιώνουμε
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πένες, συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια ώστε να αραιώσει λίγο η σάλτσα και ανακατεύουμε καλά
Βλέπουμε αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Μιάμ! Θα το κάνω σήμερα!
Μιάμ, μιάμ... τέλειο φαίνεται! Θα το δοκιμάσω σίγουρα για τη μικρή μου, που δε θέλει να βλέπει το μπρόκολο! Ευχαριστούμε!