Μια καταπληκτική ιδέα του Βασίλη Καλλίδη για μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ με κάποιες μικρές αλλαγές για να την φέρω στα μέτρα μου!
Πρέπει να τα δοκιμάσετε!!
10-12 ψωμί του τοστ
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Λίγο βούτυρο για άλειμμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά
Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη
Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε κανέλα και γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη
Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ, ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε φέτα να λεπτύνει, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψάκι, τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πρέπει να τα δοκιμάσω! !Ο φούρνος αερόθερμο ή πάνω κάτω;
Λατρεύω τις συνταγές του Καλλίδη! Ειδικά με τόστιμο τα μηλοπιτάκια βγαίνουν φανταστικά! Και δεν ε΄ναι ιδιαίτερα παχυντικά :)
θα το φτιαξω σίγουρα!
το ψωμι του τοστ πρεπει να ειναι φρεσκο για να μην σπαει....? μου ανοιξε λιγο στο τυλιγμα αλλα πεντανοστημα
Ποσο ωραια ιδεα!!!!