1 πακέτο κανελόνια (αυτά που δεν θέλουν βράσιμο)
750 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κ.σ πελτέ
2 ξυλάκια κανέλα
Αλάτι-πιπέρι
200γρ τριμμένο κεφαλοτύρι (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
για την σάλτσα
1 κουτί ντοματοχυμό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρνάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να σοταριστεί
Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τα ξύλακια κανέλας, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου
Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει καλά και τον ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
Γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με τον κιμά, τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με την σάλτσα
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί
Tip: Η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι αραιή όταν θα την ρίξουμε στο πυρέξ ώστε να καλύπτει τα κανελόνια
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο