Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο γλυκάκι που είναι ανάμεσα σε κέικ κ μπράουνι. Συνδυάζει δυο πολύ αγαπημένες γεύσεις που ταιριάζουν γάντι: την σοκολάτα κ το φιστικοβούτυρο. Έχει επίσης ένα περίεργο χαρακτηριστικό αυτό το γλυκό, την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο! Δοκιμάστε το κ θα με θυμηθείτε!
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
45 γρ. πίτουρο βρώμης
2 βανίλιες
40 γρ. κακάο
1 1/2 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος
190 γρ. σιρόπι αγαύης
165 γρ. φυτικό γάλα
40 γρ. ηλιέλαιο
80 γρ. +1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
35+10 γρ. σοκολάτα
60 γρ. φιστίκια
Σε μικρό μπολάκι βάζω τον λιναρόσπορο κ προσθέτω 6 κ.σ. ζεστό νερό. Το ανακατεύω κ το αφήνω στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το κακάο, τις βανίλιες, το πίτουρο βρώμης κ το baking powder.
Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύω το ηλιέλαιο με την αγαύη, το μείγμα του λιναρόσπορου, το γάλα κ τα 80 γρ. φιστικοβούτυρο.
Ρίχνω τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά κ ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν. Προσθέτω στο τέλος τα φιστίκια κ τα 35 γρ. σοκολάτα (σε ξύσματα).
Μεταφέρω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, το ισιώνω με μια μαρίζ κ ρίχνω την υπόλοιπη σοκολάτα κ το φιστικοβούτυρο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30΄ή ώσπου να βγει καθαρό το μαχαίρι που μπήγω μέσα.
Βγάζω από τον φούρνο κ περιμένω υπομονετικά να κρυώσει για να το τσακίσω.
Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο