1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ βούτυρο
120 γρ γάλα
350 γρ ζάχαρη
1 κ.γ βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
4 αυγά και 2 κρόκους
1 κ.σ αμωνία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την βανίλια
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους
Διαλύουμε την αμωνία στο γάλα
Στο μείγμα με το βούτυρο ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα
Ζυμώνουμε,προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και ευπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα
Τα αλείφουμε με κροκάδι αραιωμένο με νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτα περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Όχι αμμωνία βρε κορίτσια.....τόσο ξεπερασμένη πια.....:(
Ωραία συνταγή φαίνεται! Βγαίνουν μαλακά και αφράτα αυτά τα κουλουράκια;