Μου αρέσουν πολύ τα νόστιμα και γρήγορα σνακ αλμυρά και γλυκά! Είχα εντοπίσει λοιπόν αυτή την συνταγή για πεϊνερλάκια εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μόνο που όταν τα έφτιαξα δεν πρόλαβα καν να βγάλω φωτογραφία! Φαγώθηκαν αμέσως.
Έτσι λοιπόν βρήκα την ευκαιρία τώρα που τα ετοίμασε η φίλη Νίκη Τσαρνα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την πραγματικά εύκολη συνταγή!
Για την ζύμη
1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
1 φλ. τσαγιού νερό
2 1/2 κ.γ ξηρή μαγιά
1 κ.γ κοφτό αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
Για την γέμιση
Διάφορα τριμμένα τυρια, αλλαντικά, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια ή μαγειρεμένο κιμά και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το νερό, την μαγιά, το αλάτι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα σαν βάρκα
Βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας αφήνοντας κενό γύρω γύρω για να τυλιχτεί
Τυλίγουμε ελαφρά το ζυμάρι και διατηρούμε το σχήμα
Τοποθετούμε τα πεϊνερλί σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
Η συνταγή είναι απο το sintagespareas.gr
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο