Είχα ακούσει για την ομορφιά της Κυπριακής κουζίνας, αλλά δεν είχα δοκιμάσει ποτέ. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω κεφτέδες που στην Κύπρο τους φτιάχνουν με χοιρινό κιμα, πατάτα και μυρωδικά. Ευχαριστώ τις Κύπριες μαμαδοφιλενάδες μου για την πολύτιμη βοήθεια τους ώστε να πετύχω την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή. Μου έδωσαν τα υλικά και έβαλα τις αναλογίες σύμφωνα με τα γούστα μου.
Νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνετε ούτε λεπτό και να τους γευτείτε αμέσως!
1 κιλό κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
4 πατάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη (τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας)
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ γεμάτη ξερό δυόσμο
1 κ.γ γεμάτο κανέλα σκόνη
2 αυγά
1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά
Πλάθουμε τους κεφτέδες,τους πατάμε ελαφρά και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ’όλες τις πλευρές
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Οι πατατες οχι βρασμεσμενες και στον χοντρο τριφτη! :-) Κυπριακη συνταγη: Πατατουλες αντιναχτες! (Πεταχτουλες δλδ χαχα!) μινι πατατουλες πλυμενες καλα με την φλουδα (και καθαρισμενες γινονται αλλα πιο νοστιμες ειναι με την φλουδα) τις χαραζουμαι και τις τηγανιζουμε,τισ βγαζουμε και τις βαζουμε για λιγο σε αποροφητικο χαρτακι.Σε ενα αλλο τηγανι τις ριχνουμε μεσα (χωρις λαδι) και προσθετουμε κρασακι ενα ποτηρακι,αλατι,λιγη κανελιτσα και ξερο κολιανδρο (τον χω σπασει λιγο με το γουδι ή το μουλτι μας) τις ταναζουμε λιγο (εξου και το ονομα) και ετοιμες!Συνοδευουν ωραια το κρεατακι μας! :-)
Πολύ νόστιμοι φαίνονται...να ρωτήσω εγώ τώρα...η πατάτα θα είναι βρασμένη??
Dokimaste to me ena sfinaki koniak, ouiski i krasi!!!