Για την ζύμη
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
25γρ μαγιά
250γρ γάλα χλιαρό
75γρ μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
4 κ.γ κανέλα
50γρ μαργαρίνη λιωμένη
1/2 κούπα ζάχαρη
αυγό για το άλλειμα
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Λιώνουμε την μαργαρίνη, την ανακατεύουμε με το γάλα και μέσα διαλύουμε την μαγιά
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέυουμε
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, με την βοήθεια πλάστη, ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα μαζί τα υλικά της γέμισης και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο τυλίγουμε σε ένα σφικτό ρολό και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που εχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 30 λεπτά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά
Πηγή συνταγής:sintagespareas.gr
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο