To νεσεσέρ σου ξεχειλίζει από καλλυντικά, το ίδιο και το συρτάρι σου. Σκιές, μάσκαρα, μολύβια, βερνίκια. Κάποια τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, ενώ κάποια άλλα αποτελούν κειμήλια από τα εφηβικά σου χρόνια! Μήπως, λοιπόν ήρθε η ώρα για ένα ξεκαθάρισμα; Εξάλλου και τα καλλυντικά μας έχουν ημερομηνία λήξης!
Αρχικά, ομαδοποίησε τα καλλυντικά σου σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:
προϊόντα ματιών (μολύβια, σκιές, μάσκαρα, eyeliner)
προϊόντα χειλιών (ενυδατικά χειλιών, μολύβια χειλιών, κραδιόν)
προϊόντα προσώπου(foundation, concealer, ρουζ και πούδρες)
Σειρά έχει να πετάξεις όποιο προϊόν έχει ήδη λήξει. Σε αυτό το σημείο είμαι σίγουρη ότι θα αναρωτιέσαι πως θα το καταλάβεις. Σε πρώτη φάση πέταξε όποιο έχει αλλάξει υφή και οσμή, για παράδειγμα τις σκιές που έχουν στην επιφάνεια τους κάτι σαν σπυράκια ή το κραγιόν που αντί για καραμέλα πλέον μυρίζει άσχημα και αφήνει μία δυσάρεστη γεύση.
Στη συνέχεια, ας δούμε την ηλικία των καλλυντικών σου. Τι διάρκεια ζωής έχει καθένα από αυτά; Εάν κοιτάξεις στη συσκευασία τους θα δεις ένα εικονίδιο με ένα ανοιχτό βαζάκι που γράφει ένα νούμερο. Το νούμερο αυτό είναι η διάρκεια ζωής(σε μήνες) του προϊόντος από το πρώτο άνοιγμα! Ενδεικτικά, μπορείς να έχεις στο νου σου τα εξής:
Μάσκαρα – 3 μήνες
Eyeliner – 6 μήνες
Foundation με βάση το νερό – έως 12 μήνες
Foundation με βάση το λάδι – έως 18μήνες
Lipgloss – 1 χρόνο
Concealer – 1 χρόνο
Κραγιόν – 2 χρόνια
Σκιές – 2 χρόνια
Πούδρες/Ρουζ – 2 χρόνια
Βερνίκια νυχιών – 2 χρόνια
Θα μπορούσες, λοιπόν, να ακολουθείς αυτό τον πίνακα, πάντα σε συνδυασμό με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προσωπικά, έχω πετύχει ρουζ που στη συσκευασία έγραφε 6 μήνες ζωής, και στους 4 είχε ήδη αλλοιωθεί. Ευτυχώς που δεν ήταν ακριβό!
Ας είμαστε όμως ρεαλίστριες. Ποια προλαβαίνει να τελειώσει ένα κραγιόν ή ένα βερνίκι ειδικά αν είναι σε ιδιαίτερες αποχρώσεις; Μπορείς να παρατείνεις τη ζωή των καλλυντικών σου εφόσον τα διατηρείς σωστά. Φρόντισε να τα απολυμαίνεις μετά από κάθε χρήση και να τα διατηρείς μακριά από εστίες θερμότητος και υδρατμούς (ναι, το μπάνιο δεν είναι το σωστό μέρος αποθήκευσης). Επίσης, δοκίμασε να διατηρείς κραγιόν και βερνίκια στο ψυγείο.
Και αν δεν τα πετάξεις και συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς; Μπορεί να μη συμβεί τίποτα. Μπορεί να σου δημιουργήσουν δερματικά προβλήματα (π.χ.ακμή, ερεθισμούς…) και αλλεργικές αντιδράσεις. Το ρισκάρεις;
[divider]
Η Κορίνα Συλλογίστου είναι μαμά (του Κωνσταντίνου!) και beauty blogger!
Από το 2011 το Make Up Vibes είναι το δικό της ημερολόγιο ομορφιάς, όπου μοιράζεται τα μυστικά της, τα προϊόντα που αγαπά ή μισεί, τα νέα που την ενθουσιάζουν και ό,τι άλλο μπορεί να σχετίζεται με την εσωτερική ή εξωτερική ομορφιά μιας γυναίκας.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κορίνα τι εννοείς "να τα απολυμαίνεις" ;
Η απολύμανση των καλλυντικών γίνεται με οινόπνευμα (70βαθμών και άνω).Στην ουσία ψεκάζουμε το προϊόν και μετά από 10-15'' το σκουπίζουμε με ένα καθαρό χαρτομάντηλο. Σύντομα θα σας γράψω το πως και το γιατί! :)
Θελω να μάθω πως θα αποστειρώνω τα κραγιόν!!!!! Ευχαριστω! Ααα επισης: δηλαδη κατι σκιές που εχω απο το Λύκειο (εδω και 20 χρονια) αλλα δε μυρίζουν τιποτα να τις πετάξω,ε;;;;
Καλησπέρα!Ναι, καλό θα ήταν να πεταχτούν μετά από τόσα χρόνια... Η απολύμανση των καλλυντικών γίνεται με οινόπνευμα (70βαθμών και άνω).Στην ουσία ψεκάζουμε το προϊόν και μετά από 10-15'' το σκουπίζουμε με ένα καθαρό χαρτομάντηλο. Λέω να γράψω σύντομα πως γίνεται η απολύμανση κάθε προϊόντος (κραγιόν,σκιές, ρουζ...).