120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350γρ ζάχαρη
4 αυγά
60γρ κακάο
Ξύσμα και χυμό 2 πορτοκαλιών
200γρ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη με τα αυγά
Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κάκαο και το ρίχνουμε εναλλάξ με τον χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα με τα αυγά
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο, μέτριο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά
Σερβίρουμε την σοκολατόπιτα σκέτη ή με σαντιγί ή με παγωτό
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο