Δεν ξέρω αν έχετε ποτέ δοκιμάσει να φτιάξετε κριθαρότο. Είναι στην ουσία κριθαράκι μαγειρεμένο στη λογική του ριζότο. Η παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι νόστιμη και εύκολη. Ότι πρέπει για την πρώτη σας δοκιμή!
300 γρ κριθαράκι μέτριο
150 γρ μπρόκολο
200 γρ τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
125 γρ κρασί λευκό
6 φέτες γαλοπούλα βραστή
1 κύβο κοτόπουλο
Λίγα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1-2 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί εντελώς, προσθέτουμε τον κύβο και 1 ποτήρι καυτό νερό και μπόλικο πιπέρι
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει χωρίς υγρά. Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειαστεί. Το κριθαράκι θα πρέπει να είναι al dente
Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά
Αφήνουμε το κριθαρότο να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Eιναι φοβερο! Το εφτιαξα σημερα και ξετρελαθηκα!!!!