Και ναι, βρίσκομαι σε δίαιτα! Καλοκαιράκι λοιπόν και έψαχνα απεγνωσμένα μια συνταγή για παγωτό που να κάνει στην δίαιτα που ακολουθώ. Διότι καλά τα παγωτά 0% του εμπορίου, αλλά πανάκριβα βρε αδερφάκι μου! Έκανα το ένα πείραμα μετά το άλλο… Και ναι! Βρήκα ένα πολύ ελαφρύ και νοστιμότατο παγωτάκι που γίνεται μόνο με γάλα και για να το βοηθήσουμε να πήξει βάζουμε φύλλα ζελατίνης!
1 γάλα εβαπορέ
1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
4-5 κ.σ φρουκτόζη
2 φύλλα ζελατίνη ή 1 κ.σ ζελατίνη σκόνη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με λίγο νερό για 1-2 λεπτά
Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα και πριν βράσει το αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με τα χέρια μας) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το εβαπορέ με την φρουκτόζη μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα
Ρίχνουμε το αλάτι,τις βανίλιες και λίγο λίγο το γάλα με την διαλυμένη ζελατίνη χτυπώντας για 1-2 λεπτά ακόμα
Αν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα και παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις. Αλλιώς τοποθετούμε το παγωτό σε ένα μεταλλικό σκεύος, το βάζουμε στην κατάψυξη και ανα 1 ώρα περίπου,για 2-3 φορές, το βγάζουμε και το χτυπάμε ελαφρά ώστε να αφρατέψει και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι
Tip: Μπορούμε στο μείγμα να προσθέσουμε λίγο κακάο δίνοντας έτσι στο παγωτό μας σοκολατένια γέυση ή νες καφέ
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Γεια σου Όλγα, βρήκα αυτή την ανάρτηση σου για light παγωτό και αναρωτιέμαι αν κρυσταλλώνει ή γίνεται σαν πέτρα το παγωτό όταν παραμένει για μερικές μέρες στην κατάψυξη, όπως συχνά γίνεται με παγωτά (ακόμα και χτυπημένα στην παγωτομηχανή) που δεν έχουν αρκετά λιπαρά, αυγά κλπ. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Pagwto light