Μια εναλλακτική πρόταση για το κοτόπουλο πανέ μας προτείνει η Μυρσίνη Λαμπράκη ώστε να αποφύγουμε το τηγάνι! Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
1 κιλό στήθος κοτόπουλο ή μπούτι ξεκοκαλισμένο κομμένο σε μικρές μπουκιές
Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
½ φλιτζάνι νερό
1 κουτ.σουπ. μείγμα αποξηραμένο θυμάρι, ρίγανη, δυόσμο και κρεμμύδι
1 φλιτζάνι φρυγανιά θρυμματισμένη
Αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
3 φλιτζάνια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι χοντρό θαλασσινό
Πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα με το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε την φρυγανιά με το μείγμα των μυρωδικών. Αλατωπιπερώνετε το κοτόπουλο.
Για να πανάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου, τις βουτάτε αρχικά στο μείγμα της μουστάρδας και μετά τις ρολάρετε στο μείγμα της φρυγανιάς.
Τοποθετείτε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε στους 180 βαθμούς 40’ περίπου.
Σε ένα μπολ φτιάχνετε τη σαλάτα ενώνοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρετε το κοτόπουλο πανέ με τη σαλάτα.
ΧΡΗΣΙΜΟ: Μέσα στην θρυμματισμένη φρυγανιά μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί όπως γραβιέρα ή παρμεζάνα. Αν θέλετε συνοδεύετε τις κοτομπουκιές με μουστάρδα.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο