Υλικά:
5 μικρές μελιτζάνες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στα δύο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. μαιντανός
3 κ.σ. καρύδι, χοντροκοπανισμένο
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
Τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τις μελιτζάνες ολόκληρες, την πιπεριά, το κρεμμύδι ολόκληρο κ το σκόρδο τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Χύνω μια κουταλιά της σούπας λάδι και με τα χέρια μου αλείφω όλα τα υλικά.
Ψήνω στους 200 C για περίπου 40 λεπτά ή ώσπου να μπορώ να διατρυπήσω τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο κ όταν κρυώσουν τα λαχανικά, με ένα μαχαίρι αφαιρώ τη φλούδα από τις μελιτζάνες.
Βάζω σε ένα μπολ τη σάρκα τους κ την ψιλοκόβω. Βάζω στο μπλέντερ το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη μισή πιπεριά κ πολτοποιώ.
Κατόπιν ρίχνω το μείγμα αυτό στις μελιτζάνες.
Προσθέτω την υπόλοιπη πιπεριά ψιλοκομμένη, τον μαϊντανό, το καρύδι, το λάδι κ το ξύδι.
Αλατοπιπερώνω, προσθέτω την πάπρικα κ το κύμινο κ ανακατεύω καλά.
Σερβίρω τη μελιτζανοσαλάτα κατά προτίμηση παγωμένη. Καλή σας απόλαυση!
[divider]
Ακολουθήστε τις The Veggie Sisters στο theveggiesisters.gr, αλλά και στην Facebook σελίδα τους!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Τέλεια!!!!!!