(για 8 άτομα)
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο από φιλέτο (περασμένο δύο φορές από την μηχανή του κρεοπώλη)
1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πατάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα μακρόστενη
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα
3 πιπεριές πράσινες γλυκιές κέρατο
1 φλιτζ. τσαγ. χυμό ντομάτα
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο αγελαδινό
1 κουτ. γλυκ. κύμινο
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Δουλεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το μπέικιν πάουντερ, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον χυμό ντομάτας, το κύμινο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πρέπει να «ζυμώσετε» πολύ καλά τον κιμά με το χέρι σας, έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να έχετε ένα αφράτο μίγμα.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνετε τον κιμά στην βάση. Το πάχος του πρέπει να μην ξεπερνά τα 3 εκ. Από πάνω ακτινωτά και εναλλάξ τοποθετείτε τις πατάτες, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζετε με λαδόκολλα και ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Κόβετε το γύρο ζεστό σε τρίγωνα κομμάτια . Σερβίρετε ζεστό μαζί με τις πατατούλες και τις πιπεριές.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο