Η μαμά Όλγα Μπενοπούλου του Olga’s Cuisine μάς προτείνει σήμερα μια συνταγή για ξεχωριστή καρυδόπιτα και μας προειδοποιεί: «Αυτό το γλυκό με κατέστρεψε! Ηταν η καταστροφή της δίαιτας μετα απο 3 μήνες!«
Για την καρυδόπιτα
6 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλο
1 1/2 κ.γ μπέικιν
Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ χυμό λεμονιού
3 κ.σ κονιάκ
Για την κρέμα
2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου(όχι στιγμής)
1 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
Για το γλάσο σοκολάτας
200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
200γρ κρέμα γάλακτος
30-50γρ μέλι
Λίγο κονιάκ(προαιρετικά)
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την φρυγανιά,την κανέλα,το γαρύφαλο,το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα
Τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι να ομογενοποιηθούν
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33×28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποιο πρέπει να βγει στεγνό)
Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
Σε ενα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω απο την καρυδόπιτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μέιγμα
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική! Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πόσα γραμμάρια είναι το φακελάκι Άνθος αραβοσίτου;
Καλημέρα!Ή ζεστή η καρυδοπιτα και κρύο το σιρόπι ή το αντίθετο.Εγώ το έβαλα σε ένα 28αρι ταψάκι
Καλησπερα και ευχαριστουμε πολυ για τις ομορφες κ νοστιμες συνταγες σας!!!! Το σιροπιασμα γινεται με ζεστο σιροπι-κρυο γλυκο ή καπως αλλιως? Σε στρογγγυλο ταψακι αν θελω να το κανω τι διαμετρο πρεπει να εχει? Ευχαριστω εκ των προτερων!
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ....ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ Η ΠΡΙΝ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΓΚΟ...
Καλημέρα!Κομμένα τα μετράμε
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κα ΟΛΓΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΛΗΧΟΥΔΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ Η ΚΟΥΠΑ ΤΣΑΓΙΟΥ;;; ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΑΨΑΚΙΑ ΤΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙ ΑΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΣ ;;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Miam miam!!!:-P
Δε χρειάζεται βούτυρο ή λάδι η καρυδόπιτα (βαση)?
teleio!gia ti tapsi milame?
Δεν χρειάζεται αλεύρι η βάση?
Βιβή μου όχι δεν χρειάζεται αλεύρι!
Ε εντάξει,τι μου κάνετε τώρα???Καταλαβαίνετε , έγκυος στην 39η κι επειδή είπε χτες ο doc ότι μια χαρά πήγαμε στα κιλά(+10) θέλω να φάω τα πάντα....Η καρυδόπιτα είναι η αγαπημένη μου και ειδικά σε αυτήν την έκδοση!Ααααααααχ!
"Κόλαση"!!! :-)
Μου τρέχουν ήδη τα σάλια...!!!