1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες (αφήνετε μόνο την ουρά)
1 κουτ.γλυκ. ξηρή μαγιά
1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σόγια σος
2 κουτ. σουπ. μέλι
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1. Διαλύετε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και προσθέτετε το νερό με τη μαγιά. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αν χρειαστεί κι άλλο χλιαρό νερό. Το μείγμα σας πρέπει να είναι ένα παχύρευστος χυλός. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε το χυλό να φουσκώσει για 1 ώρα.
2. Ρίχνετε τη σόγια σος σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το μέλι και βράζετε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει και να έχει πυκνή σύσταση. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ηλιέλαιο και το αφήνετε να κάψει. Παίρνετε τη ζύμη και την ανακατεύετε να ξεφουσκώσει. Βυθίζετε μια – μια τις γαρίδες (κρατώντας την ουρά τους καθαρή) στο κουρκούτι και τις ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα περίπου 2 με 3 λεπτά (μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν). Βγάζετε τις γαρίδες με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα σόγιας σαν ντιπ.
Ένα άλλο ωραίο εναλλακτικό ντιπ είναι να αναμίξετε ένα φλιτζάνι μαγιονέζα με μια κουταλιά της σούπας μπάρμπεκιου σος.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο