Για τη βάση
8 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
Για την κρέμα
1 ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για από πάνω
2 φακελάκια ζελέ ανανά
3 κ.σ. αποξηραμένα γκράνμπερις
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Στρώνετε το μείγμα του μπισκότου στη βάση ενός μακρόστενου πυρέξι 25×45 εκ.
Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε μεχρί να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα για 30 λεπτά.
Παρασκευάζετε το ζελέ ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και το αφήνετε και κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρώς.
Βγάζετε το cheesecake από το ψυγείο και απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του το κρύο και ελαφρώς πηκτό ζελέ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Πασπαλίζετε με τα γκράνμπερις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο