Το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων μετατρέπεται σε ένα εκπληκτικό παγωτό
10 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί φυτική σαντιγί
3 κουτ. σουπ. γάλα
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
Για το σερβίρισμα
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
2 κουτ.γλυκ. κακάο ή τριμμένη σοκολάτα
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζετε το ζαχαρούχο γάλα, μέσα στη συσκευασία του, για περίπου για 2 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα.
Ρίχνετε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και τη βάζετε σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι και το τοποθετείτε στο ψυγείο.
Λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ, προσθέτετε την καραμέλα και το γάλα και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ χειρός. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο. Μοιράζετε σε 10 βαζάκια ή ποτήρια τα τριμμένα μπισκότα, βάζετε λίγες φέτες μπανάνας. Απλώνετε στην επιφάνεια το παγωτό μπανάνα και γεμίζετε τα βαζάκια με ροζέτες από τη σαντιγί. Πασπαλίζετε με λίγο κακάο, γαρνίρετε με φέτες μπανάνας και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπισκότα κανέλας ή βουτύρου.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο