Είναι μία σημαντική “πρώτη φορά” στη ζωή μας, αφού για να φτάσουμε να χτυπήσουμε την πόρτα ενός διαιτολόγου- διατροφολόγου σημαίνει πως έχουμε πάρει μία απόφαση για τη βελτίωση της υγείας και καθημερινότητάς μας.
Επίσης συχνά οδηγούμαστε σ’ ένα Διαιτολογικό Γραφείο, γιατί κάτι δε μας αρέσει στη σιλουέτα μας ή στο πως νιώθουμε. Για παράδειγμα η κόπωση, η έλλειψη ενέργειας και καλής διάθεσης είναι συμπτώματα που έχουν άμεση σχέση με τη διατροφή που επιλέγουμε. Οπότε σε κάθε περίπτωση, η πρώτη συνεδρία σ’ ένα διαιτολόγο είναι υψηλής αξίας και καθοριστική για το πως αντιμετωπίζουμε τη διατροφή μας στο μέλλον.
Πριν επισκεφθείς για πρώτη φορά ένα Διαιτολογικό Γραφείο, θα πρέπει να γνωρίζεις ποιος είναι ο προσωπικός στόχος που έχεις θέσει. Στη συνέχεια φρόντισε να ενημερωθείς αναλυτικά για τις υπηρεσίες του Γραφείου, αλλά και την εμπειρία του ανθρώπου που θα σε αναλάβει.
Σημαντικά είναι ακόμη να έχεις χρόνο να αφιερώσεις σε αυτή την πρώτη συνεδρία, θετική διάθεση να ακούσεις πράγματα που μπορεί να μη σου είναι τόσο ευχάριστα (π.χ. μία αλλαγή που πρέπει να κάνεις στην καθημερινότητά σου, όπως είναι η συστηματική άσκηση) και φυσικά να έχεις κάνει τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις (αν δεν τις έχεις ήδη κάνει, θα σε συμβουλέψει κατάλληλα ο ειδικός).
Οι πιο συχνές ερωτήσεις που ακούμε στο Γραφείο μας κατά τις πρώτες συνεδρίες, είναι οι εξής:
Πόσο γρήγορα μπορώ να χάσω κιλά;
Πόσο λάδι ή dressing μπορώ να βάλω στις σαλάτες μου;
Πόσο συχνά και τι είδους αλκοόλ επιτρέπεται να πίνω;
Θα έχω ελεύθερη μέρα;
Μπορώ να πίνω τον καφέ μου όπως θέλω;
Πόσες φορές πρέπει να γυμνάζομαι την εβδομάδα;
Πόσα γεύματα την ημέρα να καταναλώνω;
Οι απαντήσεις τώρα, παρόλο που στο Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου υποστηρίζουμε την εξατομίκευση της διατροφής, είναι:
Το ιδανικό είναι 2- 4 kg τον μήνα.
Προτιμούμε το παρθένο ελαιόλαδο σε μία μετρημένη ποσότητα και φτιάχνουμε δικό μας dressing με βασικά υλικά τα ελαιόλαδο, μουστάρδα, μπαλσάμικο, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά, μέλι. Προσέχουμε ιδιαίτερα τι περιλαμβάνουν τα dressing στις σαλάτες που απολαμβάνουμε εκτός σπιτιού. Το ίδιο ισχύει και για τις μαρινάδες.
Συστήνεται η η κατανάλωση τριών αλκοολούχων ποτών την εβδομάδα (το περισσότερο). Επιτρέπονται η μπύρα και το κρασί. Αν προτιμάτε τα cocktails, φροντίστε να απολαμβάνετε ένα την εβδομάδα.
Λέμε ναι στην ελευθερία αλλά για ένα γεύμα την εβδομάδα και όχι μία ολόκληρη μέρα. Το γεύμα αυτό μπορεί να είναι ολοκληρωμένο, με κυρίως γεύμα, σαλάτα, γλυκό και ένα ποτήρι κρασί. Όπως ακριβώς το καταναλώνουμε σ’ ένα εστιατόριο.
Μπορούμε να πίνουμε 2- 3 καφέδες την ημέρα αλλά αποφεύγουμε το αφρόγαλο και τη διπλή δόση γάλακτος ενώ αντικαθιστούμε τη λευκή ζάχαρη με καστανή.
Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Η ισορροπημένη διατροφή έχει εντυπωσιακότερα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με τη συστηματική άσκηση.
Ο κανόνας των μικρών και συχνών γευμάτων είναι ο αγαπημένος μας. Καταναλώνουμε πέντε γεύματα την ημέρα, τρία κυρίως και δύο ενδιάμεσα.
Ο Θαλής Παναγιώτου σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία ενώ κατέχει τον τίτλο του Nutrition Specialist. Mε σπουδές και στον τομέα της Φυσικής Αγωγής ο Θαλής Παναγιώτου έχει ειδικότητα στο Personal Training και τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.
Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην Δασκαρόλη 67 (Γλυφάδα – 210 9960989)
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο