½ κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
3 αυγά
3 κ.σ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
2 φλιτζάνια τρίμμα ψωμιού
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Ρίχνετε την ψίχα του ψωμιού στον κάδο που μπλέντερ και την τρίβετε να γίνει ψιλό τρίμμα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες των 3 χιλ. Τυλίγετε τις φέτες του κρέατος σε μεμβράνη και με τη βοήθεια του μπάτη χτυπάτε ελαφρά το κρέας με κινήσεις από το κέντρο προς τις άκρες ώστε να πλατύνει.
Παίρνετε 3 μπολ. Στο πρώτο βάζετε το αλεύρι, στο δεύτερο ρίχνετε τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι και στο τρίτο την τριμμένη ψίχα ψωμιού.
Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια θερμοκρασία.
Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ. Βουτάτε κάθε σνίτσελ διαδοχικά στο αλεύρι, προσέχοντας να αλευρωθεί όλη η επιφάνεια του. Ύστερα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού. Μετά βουτάτε το σνίτσελ στο μπολ με το μείγμα τω αυγών, το αφήνετε 1 λεπτό να στραγγίσει η περίσσια ποσότητα αυγού και τέλος το βουτάτε στο τρίμμα του ψωμιού. Κατόπιν τοποθετείτε το σνίτσελ στο τηγάνι αφήνοντας να τηγανιστεί για 2 λεπτά η κάθε πλευρά. Αποσύρετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί για να στραγγίσει.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν δεν αλευρωθεί καλά το σνίτσελ, δεν θωρακίζεται και είναι πιθανό κατά την διάρκεια του τηγανίσματος η κρούστα να σπάσει. Τότε το λάδι θα εισχωρήσει στο κρέας και η κρούστα θα πανιάσει.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο