Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
1/3 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
4 φέτες παστουρμά
4 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη. Το ελαιόλαδο το αλάτι και 1 ½ φλιτζάνι νερό. Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Μόλις η ζύμη φουσκώσει τη χωρίζετε σε 4 κομμάτια και πλάθετε κάθε κομμάτι σε οβάλ φύλλα. Στη συνέχεια βρέχετε τις άκρες των φύλλων με λίγο νερό και τις πιέζετε να κολλήσουν έτσι ώστε να σχηματίσετε μια βάρκα. Αραδιάζετε τα πεϊνιρλί σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε για 5 λεπτά το αλεύρι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο, τα μισό κασέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζετε τα πεϊνιρλί από το φούρνο και τα γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης, προσθέτετε μια φέτα παστουρμά, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι και σπάτε στην επιφάνεια τους τα αυγά. Βάζετε τα πεϊνιρλί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό τυρί που λιώνει, όπως το ένταμ ή μια παλαιωμένη γραβιέρα και καλύτερη γεύση.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο